Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ПОСИЛЕНО КОНТРОЛЬ ЗА РОБОТОЮ УКРАЇНСЬКИХ АЕС
З огляду на те, що землетрус в Японії спричинив аварійні відключення енергоблоків на АЕС «Фукусіма-1», Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» посилила контроль за підтримкою робочого стану основних і допоміжних установок електростанцій і мереж України.

«Ми повинні врахувати уроки з ситуації на японських АЕС, що виникла внаслідок землетрусу, і зробити належні висновки. Можливо, нам доведеться змістити пріоритети у програмах підвищення безпеки та надійності українських АЕС»,— наголосив президент компанії ДП НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський, передає Укрінформ.
Він підписав наказ про забезпечення сталого функціонування атомних електростанцій, згідно з яким керівний склад компанії зобов'язаний вести цілодобове чергування в телефонному режимі. Наказ зобов'язує в години максимумів навантаження не допускати оперативного перемикання, виведення в поточний ремонт і випробування установок, що може створити загрозу втрати генерувальних потужностей і знеструмлення споживачів.
Водночас директори українських АЕС повинні посилити режим їх роботи, уточнити плани евакуації та взаємодії з територіальними органами виконавчої влади (МНС, Держводгосп тощо), підприємствами та організаціями при виникненні різних видів надзвичайних ситуацій. Необхідно також проаналізувати, оцінити можливі загрози (внутрішні й зовнішні) виникнення надзвичайних ситуацій на підвідомчих об'єктах та їх наслідки.
На українських АЕС буде проведено перевірку готовності систем аварійного реагування, оповіщення та зв'язку, забезпечено готовність персоналу аварійних груп і бригад до реагування в разі виникнення аварії. На станціях посилено режим охорони, зроблено акцент на суворе дотримання перепусткового режиму, а також ужито інші заходи.
Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках АЕС у межах норми, повідомляє прес-служба НАЕК.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ЗВЕРНЕННЯ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ
  • ГЛАВИ ООН І МАГАТЕ ВІДЗНАЧИЛИ ВАЖЛИВІСТЬ «ЯДЕРНОГО» САМІТУ В КИЄВІ
  • ЯПОНСЬКА ТРАГЕДІЯ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».