Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
«КАРПАТИ» ЗУПИНИЛИ «ШАХТАР»
Одразу два поєдинки 21-го туру, а саме «Карпати» — «Шахтар» та «Металіст» — «Дніпро» претендували на роль центральних. І обидва виправдали очікування вболівальників.

Матч у Львові був цікавим із кількох причин. Донецький «Шахтар» набрав непогану форму у Лізі чемпіонів, але в чемпіонаті йому дещо важко дався поєдинок проти «Севастополя». «Карпати» ж у минулому турі вирвали одне очко в Києві у грі з непоступливим «Арсеналом». Окрім того, інтерес підігрівався тим фактом, що львів'яни завдали поразки «гірникам» у фіналі іспанського турніру Copa del Sol. Тоді переможним виявився удар Худоб'яка. У першому колі «Шахтар» здобув мінімальну перемогу. То ж львів'яни сподівалися взяти реванш на власному полі.
Перший тайм пройшов на високих швидкостях, але практично без небезпечних моментів. Можна пригадати лише удар головою Адріано, який відбив Богатінов. Новий воротар «Карпат» взагалі був одним із найкращих, якщо не найкращий у складі господарів. Македонець не раз рятував львів'ян, довівши, що його придбання не було провальним. А на початку другого тайму «гірники» пропустили у власні ворота.
Автором забитого м'яча можна вважати відразу двох гравців. Адже після удару Кожанова м'яч невідомо чи влетів би у ворота, однак Кочішу вдалося підставити ногу і змінити траекторію польоту. Це, як виявилося, і був переможний удар. Луческу після пропущеного м'яча занервував і зробив дві заміни, які йому не допомогли. Очевидно, досить довго його підопічні святкували вихід до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Останні півгодини поєдинку «Карпати» провели впевнено, не давши «Шахтарю» довести справу до небезпечних моментів. Якщо ж гості і били по воротах, то переважно з-за меж штрафного майданчика, і до того ж бездоганно діяв воротар львівської команди. Могли донеччани і пропустити, але, на щастя П'ятова, нападники львів'ян свої моменти втратили.
Матч між «Металістом» і «Дніпром» не інакше як «феєричним» назвати не можна. Те, що цього вечора продемонстрували обидва суперники, можна зі стовідсотковою впевненістю зарахувати до найкращих зразків українського футболу.
Домашній матч проти дніпропетровського клубу підопічні Мирона Маркевича розпочали не найкращим чином. Вже на перших хвилинах матчу гості заволоділи ініціативою і притиснули господарів до власних воріт. Найактивнішим у складі «Дніпра» був Коноплянка, який то на правому, то на лівому фланзі таранив захист «Металіста». Ближче до закінчення першого тайму гра вирівнялася, команди багато боролися у центральній зоні, обмінюючись швидкими атаками.
А на останній хвилині тайму все той же Коноплянка не залишив шансів голкіперові господарів Горяїнову — після відскоку м'яч просто-таки ліг на ногу гравця «Дніпра», і він гарматним пострілом спрямував його під поперечину. А буквально за півхвилини стався епізод, який міг повністю вплинути на подальший перебіг матчу. Нападникові дніпропетровців Селезньову трохи не вистачило влучності, і він лише перевірив на міцність поперечину воріт «Металіста».
Початок другого тайму пройшов у тому ж ключі, що і перша половина зустрічі. На 60 хвилині тепер уже гравці «Металіста» двічі перевірили міцність стійок воріт суперника, після чого забив Девіч. Але арбітр зустрічі відмінив взяття воріт, зафіксувавши положення поза грою. А через десять хвилин Коноплянка продемонстрував, що не лише бразильці вміють красиво забивати. М'яч після його удару залетів під поперечину. І знову без шансів для голкіпера — 0:2. Здавалося, що всі питання у матчі знято, проте вже через дві хвилини Хав'єр виконав чи то штрафний удар, чи то простріл, на який ніхто з партнерів не відгукнувся, тим самим дезорієнтувавши голкіпера «Дніпра», і м'яч спокійнісінько закотився у кут воріт — 1:2.
У «Металіста» з'явилася надія. Трибуни переповненого харківського стадіону погнали свою команду вперед, і наступні хвилини для голкіпера, захисників та вболівальників «Дніпра» були, як кажуть, «валідольними». Неймовірно потужний штурм воріт Лаштувки закінчився голом Хав'єра, який після подачі Фініньо п'ятою переправив м'яч у сітку воріт дніпропетровської команди. До фінального свистка обидві команди мали можливість вийти вперед, але футбольний бог вирішив, що нічийний рахунок буде закономірним підсумком цього матчу.
Київське «Динамо» зуміло скористатися поразкою «Шахтаря» у матчі з «Карпатами» і скоротило відставання від першого місця до дев`яти очок. У завершальній зустрічі 21-го туру «Динамо» в Києві перемогло «Ворсклу» з рахунком 2:0.
За чотири дні до матчу з «Манчестер Сіті» в 1/8 фіналу Ліги Європи динамівці намагалися зберегти сили, і це їм вдалося. Команда Миколи Павлова зуміла протистояти на рівних із киянами лише в першому таймі. Більше того, футболісти «Ворскли» небезпечніше діяли в атаці і тричі влучали у ворота (динамівці лише одного разу). Двічі після ударів Осипенка столичну команду рятував Шовковський. У «Динамо» ж гра не клеїлася. Головна причина — відсутність шести гравців, які виходили в стартовому складі у грі з «Манчестер Сіті». Наприкінці першого тайму Мілевський на рівному місці зламав руку і, як мінімум, три тижні не зможе допомагати своїй команді. Після перерви Юрій Сьомін зробив дві заміни, які спрацювали на всі сто відсотків. Спочатку Кравець пробив у кут воріт і вивів свою команду вперед. А вже через дві хвилини Ярмоленко красиво пробив у дев'ятку воріт Долганського і зробив рахунок 2:0.

Результати матчів 21-го туру:
«Оболонь» (Київ) — «Металург» (Запоріжжя) — 1:0
Гол: 1:0 — Г. Баранець (72)
«Металург» (Донецьк) — ФК «Севастополь» — 1:0
Гол: 1:0 — Годін (4)
«Таврія» (Симферополь) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 2:1
Голи: 1:0 — Шиндер (21), 2:0 — Шиндер (24), 2:1 — Іващенко (71, пен.)
«Волинь» (Луцьк) — «Арсенал» (Київ) — 0:0
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Зоря» (Луганськ) — 2:2
Голи: 0:1 — Білий (30), 1:1 — Пуканич (41), 2:1 — Пуканич (75), 2:2 — Полянський (79)
«Карпати» (Львів) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:0
Гол: 1:0 — Кочіш (57)
«Металіст» (Харків) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 2:2
Голи: 0:1 — Коноплянка (45), 0:2 — Коноплянка (71), 1:2 — Хав'єр (73), 2:2 — Хав'єр (81)
«Динамо» (Київ) — «Ворскла» (Полтава) — 2:0
Голи: 1:0 — Кравець (58), 2:0 — Ярмоленко (60)
також у паперовій версії читайте:
  • ГРОШІ В ФУТБОЛ НЕ ГРАЮТЬ
  • БІАТЛОН: НАГОРОДИ НА ВАГУ ЗОЛОТА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».