Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
У КИЄВІ ЧЕКАЮТЬ НА МАНЧИНІ Й ТЕВЕСА
У футбольній Лізі Європи залишився один представник України. Те, що тільки київське «Динамо» представлятиме вітчизняну прем'єр-лігу на стадії 1/8 фіналу другого за престижністю євротурніру, було очевидним після перших матчів. Так само зрозуміло було і гравцям харківського «Металіста», що відігратися після домашньої поразки від німецького «Байєра» з рахунком 0:4 — з розряду фантастики, та й то ненаукової.

Підопічним Юрія Сьоміна, які на виїзді розгромили турецький «Бешикташ» із рахунком 4:1, у матчі перед своїми вболівальниками залишалося закріпити успіх і дочекатися новин із Туманного Альбіону, де перед зустріччю «Манчестер Сіті» й грецького «Аріса» питання про вихід до наступного раунду не мало такої однозначної відповіді. У Греції команди розійшлися миром із рахунком 0:0, тож навіть один гол, забитий гостями в Манчестері, міг зробити їх фаворитами.
Та в матчі-відповіді фаворити швидко довели, що більше заслуговують на путівку до наступного раунду. Боснійський нападник Един Джеко оформив дубль, забивши на 7-й і 12-й хвилинах, а в другому таймі відзначився Яя Туре. Переконлива перемога з рахунком 3:0 вивела манчестерців на побачення з футболістами київського «Динамо».
Перша зустріч відбудеться в Києві 10 березня, матч-відповідь — 17 березня в Англії. «Манчестер Сіті» видається фаворитом у цьому протистоянні, достатньо подивитися на склад команди, керованої Роберто Манчині, в якому, крім названих Джеко і Туре, сяють зірки Карлоса Тевеса, Патрика Вієйра, Давида Сілви та інших відомих виконавців. Те, що другий матч відбудеться на стадіоні «Сіті оф Манчестер», теж на користь англійського клубу.
Один із небагатьох чинників, які говорять на користь киян,— те, що керівники «Манчестер Сіті» розглядають Лігу Європи як другорядний турнір. Участь у Лізі чемпіонів наступного сезону є головним завданням для «Манчестер Сіті». Про це телеканалу Sky Sports заявив головний тренер команди Роберто Манчині.
«Кілька наших гравців мають ушкодження. У футболістів накопичилася втома, адже у мене в розпорядженні 14 гравців (основного складу),— сказав він. — Ми граємо матч кожні три дні — це дуже важко. На відновлення залишається 48 годин. Це велика проблема.
Наші пріоритетні завдання — посісти третє місце в чемпіонаті й перемогти в кубку країни. Нам потрібно потрапити до Ліги чемпіонів, усе для цього зробити».
Зараз «Манчестер Сіті» за третє місце у прем'єр-лізі веде боротьбу з «Челсі». Боротьба відбувається зі змінним успіхом, і зараз кращі шанси на успіх має лондонська команда, яка цього тижня здобула вольову перемогу над «Манчестер Юнайтед» із рахунком 2:1. В активі «Челсі» стало 48 очок після 27 матчів, а команда Манчині має 50 після 28 поєдинків. В останньому турі прем'єр-ліги «Сіті» втратив очки в матчі з «Фулгемом» (1:1), натомість у Кубку Англії серед тижня оформив вихід до чвертьфіналу, розгромивши «Астон Віллу» з рахунком 3:0.
Проте повернімося до українського клубу. «Динамо» не мало ускладнень з турецьким «Фенербахче» і в матчі-відповіді. Команда Бернда Шустера виявилася неготова до швидкості, яку запропонували кияни.
У 2006-му ветеран турецького клубу Рюшту Речбер уже грав на динамівському стадіоні разом із «Фенербахче» й тоді пропустив тричі (1:3). Із неприємностей почався для 37-річного голкіпера і нинішній матч. Після багатоходової комбінації за участю Андрія Шевченка, Артема Мілевського та Олега Гусєва м'яч потрапив до Огнена Вукоєвича, який з близької відстані відкрив рахунок. Спливала лише третя хвилина.
Біло-сині продовжували володіти ігровою перевагою, однак наступну по-справжньому реальну нагоду змінити цифри на табло створили гості. Гуті своєчасною передачею врозріз вивів Бобо на побачення з Олександром Шовковським, але траєкторія удару, що завдав бразильський форвард, була надто висока.
Після цього турки кілька разів намагалися уразити ціль за допомогою дальніх пострілів, але капітан господарів Олександр Шовковський у ці моменти діяв бездоганно. Гра заспокоїлася. Відчувалося, що киянам до вподоби такий хід подій. «Наситивши» центр поля, вони очікували на помилку опонентів, які, з огляду на ситуацію, мали б іти вперед великими силами. Утім, футболісти «Бешикташа» не поспішали ризикувати, тож на перерву команди пішли із закономірними цифрами 1:0 на користь «Динамо».
Підопічні Юрія Сьоміна дочекалися свого на 55-й хвилині. Мілевський, заволодівши м'ячем під час контрвипаду, віддав ідеальний за точністю пас на Андрія Ярмоленка, а той, опинившись віч-на-віч із Рюшту, легко його переграв і спокійно уразив порожні ворота — 2:0.
Наставник стамбульського клубу Бернд Шустер ще раніше зробив дві заміни, проте вони гостям відчутних дивідендів не приносили. Натомість вихід на поле Мілоша Нинковича, котрий замінив Ярмоленка, спрацював добре. Після того як стійка прийняла на себе удар Романа Єрьоменка, серб виконав успішний простріл, після якого не забити Гусєву було надто важко — 3:0.
За 15 хвилин до закінчення відзначився і Шевченко. Єрьоменко віддав свою шосту результативну передачу в турнірі, а Андрій із-за меж штрафного майданчика поклав у нижній кут свій 66-й м'яч у єврокубкових змаганнях. Цікаво, що шляхи найкращого гравця континенту 2004 року чотири рази перетиналися із «чорними орлами» зі Стамбула, і щоразу нападник залишав у їхніх воротах свій «автограф».
також у паперовій версії читайте:
  • КВИТКИ НА ЄВРО
  • ГОЛЛАНДСЬКИЙ БАР'ЄР
  • «БУДІВЕЛЬНИК» — У ВІСІМЦІ НАЙКРАЩИХ
  • АЛІЄВ — У «ДИНАМО»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».