Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
«КОРОЛЬ ГОВОРИТЬ!» — ТРІУМФАТОР «ОСКАРА»
Найкращим фільмом 2010 року Американська кіноакадемія назвала британську картину «Король говорить!», що розповідає про боротьбу короля Георга VI із заїканням, повідомляє NEWSru.ua. 83-тя церемонія вручення кінопремії «Оскар»» відбулась 27 лютого в лос-анджелеському театрі «Кодак» у Голлівуді.

У десятці претендентів на звання «Найкращий фільм 2010 року» були стрічки «Соціальна мережа» Девіда Фінчера, «Боєць» Девіда Расселла, «Чорний лебідь» Даррена Аронофські, «Дітки в порядку» Лізи Холоденко, «Початок» Крістофера Нолана, «Залізна хватка» братів Коенів, «Зимова кістка» Дебри Граник, «127 годин» Денні Бойла та «Історія іграшок-3».
Приз за найкращу режисуру дістався режисерові стрічки «Король говорить!» Тому Хуперу. «Оскар» за найкращу чоловічу роль отримав Колін Ферт, який зіграв британського монарха.
«Моя кар'єра щойно досягла піку»,— пожартував Ферт. Торік актора також номінували в цій номінації на «Оскар» за «Самотнього чоловіка», проте нагороду отримав Джефф Бріджес за «Божевільне серце».
Загалом британська картина, яка вже зібрала у прокаті 230 млн доларів, була номінована на отримання «Оскара» в 12 категоріях. Першою золотою статуеткою, що дісталася стрічці, став приз за найкращий сценарій. Одержуючи нагороду, сценарист Девід Сайдлер (який сам колись подолав заїкання) подякував членам кіноакадемії за те, що тепер світ почув людей, котрі страждають на цю недугу.
Найкращою актрисою визнано Наталі Портман, яка зіграла балерину у стрічці Дарена Аронофські «Чорний лебідь».
«Оскар» за найкращу жіночу роль другого плану отримала Мелісса Лео за фільм «Боєць». При цьому «Оскар» за найкращу чоловічу роль другого плану дістався Крістіану Бейлу, котрий знявся у тій самій стрічці про життя двох братів-боксерів.
Найкращим повнометражним мультфільмом названо картину «Історія іграшок: Велика втеча».
Приз за найкращий документальний фільм виборола стрічка «Внутрішня справа» про світову фінансову кризу. Одержуючи приз, автор цієї стрічки Чарльз Фергюссон зазначив, що досі жодний із банкірів, які винні у краху, не опинився за ґратами.
Найкращим фільмом іноземною мовою є «Помста» данського режисера Сюзанн Бієр. Режисер картини номінувалася на «Оскар» вісім разів і завоювала дві золоті статуетки. Нинішня нагорода стала її третім трофеєм вищої проби.
Найбільшу кількість «технічних» «Оскарів» отримав фантастичний трилер Крістофера Нолана «Початок»: йому дісталися нагороди за найкращі спецефекти, найкращу операторську роботу, найкращий монтаж звуку і найкраще зведення звуку.
«Оскар» за найкращий саундтрек присуджено стрічці «Соціальна мережа». Фільм про творців мережі Facebook також отримав нагороди за найкращий монтаж і найкращий адаптований сценарій.
Найкращою оригінальною піснею визнано композицію We Belong Together з «Історії іграшок-3».
Золоту статуетку за художнє оформлення і якість декорацій присуджено фільму-мультфільму «Аліса в Країні чудес». Премії удостоєні Роберт Стромберг і Карен О'Хара. Цій самій стрічці дісталася нагорода за найкращий дизайн костюмів (Колін Етвуд).
Цьогоріч церемонію вели 28-літня актриса Енн Хетеуей, вона стала наймолодшою ведучою церемонії вручення «Оскара» в історії, і 32-річний Джеймс Франко.
Премію за найкращий фільм присуджують таємним голосуванням майже шести тисяч членів Американської академії кіномистецтв. Переможців решти номінацій обирають у професійних гільдіях. Загалом Американська академія кіномистецтв присуджує нагороди в 24 номінаціях.
також у паперовій версії читайте:
  • РОЗДАЛИ «ЗОЛОТУ МАЛИНУ»
  • ВРУЧИЛИ КІНОПРЕМІЇ «СЕЗАР»
  • СЮЗАН БОЙЛ— НАЙУСПІШНІША БРИТАНСЬКА ПОП-ЗІРКА У СВІТІ
  • ЗНАЙШЛИ ЛИСТ, ЯКИЙ ДОВОДИТЬ, ЩО ЧАРЛІ ЧАПЛІН БУВ ЦИГАНОМ
  • ТРЕТІЙ МІЛЬЯРДЕР У YOUTUBE

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».