Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2011 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ТЕРАКТ У АЕРОПОРТУ
У результаті теракту в московському аеропорту «Домодєдово» загинула громадянка України Ганна Машутіна (творчий псевдонім — Яблонська).
За попередніми даними, вибуховий пристрій було приведено у дію терористом-смертником.

Г. Машутіна (Яблонська) прилетіла до Москви з Одеси на вручення премії журналу «Искусство кино». У неї залишилися чоловік і маленька дитина.
Ганна Яблонська — драматург, поет, прозаїк, журналіст. Народилася в Одесі у 1981 році. Публікувалася в альманаху «ОМК» (2004–2007) і журналі «Октябрь» (2004–2007).
Увійшла до лонг-листа премії «Дебют» у номінації «Літературна критика» (2004), лонг-листа драматургічного конкурсу «Євразія-2005» (Єкатеринбург). Дипломант конкурсу сучасної драматургії «Вільний театр» (2005 р., Мінськ), лауреат міжнародних конкурсів «Премьера. txt» (2005) і «Євразія» (2006).
Наразі відомо, що крім росіян, серед постраждалих є іноземці: француз, італієць, німець, серб, громадянка Словаччини, актриса Сюзанна Фіалкова.
Слідчий комітет РФ офіційно підтвердив смерть двох підданих Великої Британії. Є також інформація про загибель громадян Німеччини, Таджикистану, Узбекистану і Киргизії.

* * *

За попередніми даними, від вибуху в «Домодєдово» загинуло 35 осіб, на стаціонарному лікуванні перебуває 110.
За інформацією медиків, із людей, які знаходяться на лікуванні, у дуже важкому стані четверо осіб, у важкому — 39, у стані середньої важкості — 56, у задовільному — 11 осіб.
До лікувальних установ Московської області по амбулаторну допомогу звернулося 14 осіб із легкими травматичними пошкодженнями.
Триває уточнення списків, кількості та ступеня важкості постраждалих.

* * *

Рада муфтіїв Росії засудила теракт у аеропорту «Домодєдово», повідомляє «РосБізнесКонсалтинг».
«Винуватцям цього теракту — замовникам і виконавцям — ми нагадуємо застереження Всевишнього, записане в Корані: «Той, хто зумисно принесе смерть, його останнім місцем буде геєна вогняна. Виконавців цього злочину, всіх, хто несе загибель і чинить зло, наздожене заслужена кара Аллаха Всевишнього!» — наголошується в повідомленні, підписаному головою Ради муфтіїв Росії Равілем Гайнутдіном.
У повідомленні також висловлюються співчуття рідним і близьким загиблих.

* * *

Президент України Віктор Янукович провів телефонну розмову з Президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим.
У розмові В. Янукович засудив тероризм у будь-яких його проявах і ще раз висловив співчуття Дмитрові Медведєву, рідним і близьким загиблих у трагедії, що сталася в московському аеропорту «Домодєдово».
Віктор Янукович також висловив співчуття родині загиблої українки Ганни Машутіної й доручив Міністерству закордонних справ надати допомогу рідним загиблої та зробити усе, що потрібно в цій ситуації.
Президент України дав доручення дипломатичним установам і спецслужбам активізувати заходи із захисту українських громадян, які перебувають за кордоном.

* * *

Президент США Барак Обама і держсекретар Гілларі Клінтон висловили співчуття родинам загиблих і постраждалих під час вибуху в міжнародному терміналі аеропорту «Домодєдово». У зв'язку з цією трагічною подією Вашингтон запропонував Москві допомогу у розслідуванні теракту.
«Сполучені Штати засуджують тероризм і всі форми насильства проти невинних людей, хоч де б це відбувалося. Ми стоїмо на боці жертв цього злочину і продовжуватимемо працювати з міжнародною спільнотою з метою боротьби проти насильницького екстремізму, який повсюди загрожує миролюбним людям. Сполучені Штати готові підтримати російський уряд у тому, щоб притягнути до відповідальності винуватців»,— наголошується у заяві держсекретаря США Гілларі Клінтон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.
Речник держдепартаменту Філіп Кроулі під час брифінгу уточнив: якщо Росія потребуватиме допомоги, то США і зокрема це стосується Федерального бюро розслідувань (ФБР), мають відповідний досвід.

* * *

Роботу лінійних відділків внутрішніх справ аеропорту «Домодєдово» перевірять слідчі органи, оскільки до цього підрозділу міліції ще до теракту були нарікання і претензії, повідомив РІА «Новости» високопоставлений співрозмовник у російських силових структурах.
«Крім того, всіх працівників буде перевірено управлінням власної безпеки. У цьому відділку працює чимало людей, котрі приїхали з інших регіонів Росії. Служба власної безпеки перевірить законність їх влаштування на роботу»,— зазначив співрозмовник агентства.
За його словами, в аеропорту, зокрема в зоні прильоту, де стався вибух, «було повне беззаконня», винні в цьому і співробітники ЛВВС. «Вони заплющували очі на постійну наявність в зоні сторонніх осіб, серед яких були так звані бомбіли, які панували в зоні прильоту»,— сказав він.
У зоні прильоту не було елементарних заходів контролю, хоча на це вище керівництво неодноразово звертало увагу, додав він.
Перевірка торкнеться і служби безпеки аеропорту.
Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що менеджмент московського аеропорту має відповісти за порушення в гарантуванні безпеки. Глава держави дав доручення генеральному прокуророві розібратися, як у «Домодєдово» виконують закони про гарантування безпеки. Аеропорт, за словами президента, добрий, сучасний, але те, що сталося, засвідчує, що були грубі порушення.
також у паперовій версії читайте:
  • ТИМОШЕНКО ЗАПРОСИЛИ ДО БРЮССЕЛЯ
  • ОЦІНКА — «НЕЗАДОВІЛЬНО»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».