Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЗИМОВІ КАНІКУЛИ УКРАЇНСЬКОГО ФУТБОЛУ
Для нинішнього складу київського «Динамо» навіть матчі з аутсайдером — це битва за три очки. Поєдинок 19 туру з ФК «Севастополь» не став винятком. Забивши швидкий гол, динамівці зупинили атакувальний порив. Хоча в першому таймі підопічним Олега Лужного не варто було і особливо напружуватися. Гості, які грали без кількох провідних гравців, виглядали ще гірше господарів.

На тлі «Севастополя» гра «Динамо» могла моментами видатися захоплюючою, але все це пояснюється низькою кваліфікацією гравців кримської команди. Лише один Шевчук у цій зустрічі міг забивати тричі. «Динамо» ж пощастило вдвічі більше, кияни забили у ворота суперника два м'ячі. На поле повернувся Шовковський, який не дав забити гостям, та й сам суперник створював собі проблеми на рівному місці. Судді Швецову довелося у цій грі ставити два пенальті у ворота «Севастополя». Та навіть стовідсоткові моменти «Динамо» цього вечора не реалізовувало.
Двічі Литовка зумів відбити 11-метрові у виконанні Єрьоменка та Мілевського. У ворота «Динамо» цього вечора пенальті не ставили. Та й не такими активними були гості в нападі. Ті моменти, які виникали біля воріт Шовковського, захист киян створював собі сам. Добре, що було кому рятувати. А в одному з моментів не допоміг навіть Шовковський, коли Шевчук переграв голкіпера і бив у порожні ворота, з лінії м'яч вибив Алмейда. Обидві команди догравали матч, мріючи про фінальний свисток, а, отже, небезпечних моментів не було. Для «Динамо» результат цього матчу, та й гра команди, абсолютно нічого не означає. Долю Лужного вже вирішили, а зміни у складі віце-чемпіона України неодмінно будуть.
Матч між харківським «Металістом» та донецьким «Металургом» пройшов у високому темпі. Гості дуже впевнено розпочали поєдинок, грамотно захищалися, що не давало можливості футболістам із Харкова відкрити рахунок. Перші тридцять хвилин гра проходила в центрі поля, і важко було віддати перевагу якійсь із команд. Ще одним доказом високого темпу цієї гри є голи, які команди забили. Приблизно через п'ять хвилин після м'яча Тайсона Суарес зрівняв рахунок. Утім, після закінчення першого тайму статистика була на користь «Металіста». Дуже вдало відстояв голкіпер донецького клубу, який постійно рятував свою команду після небезпечних ударів Тайсона, Девіча та Валяєва. На жаль, захисники «Металурга» у другому таймі зробили кілька грубих помилок, виправити які не міг і він. Мирон Маркевич вгадав із заміною, випустивши на поле Олійника, який вже через десять хвилин потужно пробив у дальній верхній від голкіпера кут воріт — 2:1. Після цього темп гри впав, однак гравці «Металурга», все ще намагаючись щось зробити, йшли на ворота харків'ян, і тому хід гри змінився в інший бік — господарі більше оборонялися і відповідали контратаками. І дуже небезпечно це робили.
Пожвавлення в гру вніс гол Пшеничних, який дуже схожий був на гол Олійника. «Металург» виглядав невпевнено, а господарі чекали свистка арбітра, відчуваючи смак перемоги. І ледь не поплатилися за це. Мгуні, який вийшов на заміну, головою пробив і влучив у голкіпера, який падав. І чомусь гравцям «Металурга» здалося, що м'яч таки перетнув лінію воріт, та арбітр не зафіксував взяття воріт. І відразу дуже швидко «Металіст» мав нагоду збільшити розрив — Едмару не вистачило влучності при ударі. Загалом, команди виглядали дуже пристойно і показали якісну, швидкісну гру, що не може не тішити тренерів і вболівальників.
Донецький «Шахтар» більш ніж впевнено завершив 2010 рік у чемпіонаті України. У 19 турі «гірники» на «Донбас–Арені» розгромили київський «Арсенал» з рахунком 4:0. Сподівання «Динамо» та «Металіста», що «Шахтар» втратить очки в грі з «канонірами», не виправдалися. «Арсенал» був битий легко і справедливо. Перемогу донецькій команді принесли влучні удари тріо бразильців та болівійця. Причому два зі своїх голів господарі забили з пенальті. Щоправда, і без цих м'ячів кінцевий рахунок зустрічі міг бути значно більшим.
На полі цього вечора був лише «Шахтар», а «Арсенал» сподівався пропустити менше м'ячів у власні ворота. Можливо, на гру вплинув швидкий гол у ворота «Арсенала», але гості мали хоча б бити по воротах П`ятова. У підопічних Мірчи Луческу в цій грі виходило майже все. І якщо в боротьбі у власному штрафному майданчику захисникам киян вдавалося давати бій нападу «Шахтаря», то на флангах та в центрі захисту було повне панування господарів. Голи в цій грі мали шанси забити всі гравці «Шахтаря», окрім П'ятова.
У столичної команди не виявилося жодних аргументів проти швидких атак бразильців. У нападі «Арсенал» також виглядав блідо. Самодін і Шацьких жодного разу не пробили у площину воріт «Шахтаря». Після цієї перемоги «Шахтар» закріпився на першому місці в чемпіонаті України і випереджає київське «Динамо», що йде другим, на 12 очок і може спокійно готуватися до завершального матчу Ліги чемпіонів з «Брагою».

Результати матчів 19 туру:
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 1:1
Голи: 0:1 — Максимов (2), 1:1 — Тищенко (39
«Таврія» (Симферополь) — «Ворскла» (Полтава) — 2:2
Голи: 1:0 — Фещук (3), 2:0 — Ідахор (11), 2:1 — Чеснаков 43, 2:2 — Янузі (90+2)
«Карпати» (Львів) — «Зоря» (Луганськ) — 2:2
Голи: 1:0 — Худоб'як (2), 1:1 — Сілюк (34), 1:2 — Тубіч (45+3, автогол), 2:2 — Кузнєцов (62), 3:2 — Чечер (74), 4:2 — Кузнєцов (89)
«Динамо» (Київ) — ФК «Севастополь» — 2:0
Голи: 1:0 — Єрьоменко (10), 2:0 — Вукоєвич (65)
«Металіст» (Харків) — «Металург» (Донецьк) — 3:1
Голи: 1:0 — Тайсон (31), 1:1 — Соарес (35), 2:1 — Олійник (57), 3:1 — Пшеничних (88)
«Шахтар» (Донецьк) — «Арсенал» (Київ) — 4:0
Голи: 1:0 — Жадсон (18, пен.), 2:0 — Морено (38), 3:0 — Едуардо (62), 4:0 — Коста (79, пен.)
«Волинь» (Луцьк) — «Металург» (Запоріжжя) — 1:0
Гол: 1:0 — Піщур (56
«Оболонь» (Київ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:1
Гол: 0:1 — Селезньов (22).
також у паперовій версії читайте:
  • «МЕТАЛІСТ» ЗДОБУВ КВИТКИ НА ВЕСНУ
  • БІАТЛОН: ПОЇХАЛИ!

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».