Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НІМЕЦЬКЕ СЕЛО ЗАМАНЮЄ ДО СЕБЕ ЛІКАРЯ СОСИСКАМИ
Невелике німецьке село Летте, що на північному заході країни, залишилося без лікаря у вересні й тепер намагається заманити до себе нового, пропонуючи йому безплатний хліб, м'ясо, квіти, стрижки й житло, повідомляє korrespondent.net.
За словами Ніко Рінгхоффа, власника м'ясної крамниці, він готовий надати лікареві безплатні обіди, а також влаштує святковий бенкет із сосисками з нагоди його приїзду.

«Кожен бажає зробити що-небудь, аби допомогти знайти лікаря, — розповідає Ніко.— Ми хочемо люб'язно його зустріти і переконатися, що він почуватиметься тут, як удома. Нам дуже потрібний лікар, але залучити кого-небудь працювати в сільській місцевості складно».
Маріон Функе, котра зі своїм чоловіком керує готелем у Летте, обіцяє безплатно надати лікареві тимчасове житло, поки він не знайде постійного.
Крім того, мешканці села, населення якого становить 2200 осіб, намагаються принадити лікаря безплатними стрижками в місцевій перукарні, булочками з пекарні та оформленням кабінету квітами від місцевого флориста.

ЗАБІГ МАРШРУТОМ ФОРРЕСТА ГАМПА
Британські та американські військові завершили благодійний пробіг з Нью-Йорка до Санта-Моніки протяжністю 5700 км, повідомляє lenta.ru. Учасники так званого Гампафону подолали відстань від одного узбережжя до іншого за 63 дні. Пробіг завершився на День ветеранів.
Щодня військовики пробігали відстань до 141 км за середньої швидкості майже 10 км на годину. Учасники бігли позмінно — естафету передавали кожні 16 км. Проте деякі поставили власні рекорди. Наприклад, сержант Джеймс Маццоні-Далтон за 19,5 год подолав 138 км.
За свою подорож піхотинці перетнули три пустелі, чотири часові пояси, 16 штатів і 789 міст.
У забігу також узяв участь 26-річний морський піхотинець з Великої Британії, який на службі в Афганістані втратив обидві ноги і праву руку. Він біг на протезах.
Забіг маршрутом Форреста Гампа стартував 11 вересня з крейсера, пришвартованого в Нью-Йорку. Метою піхотинців було зібрати гроші для солдатів-інвалідів.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».