Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
СЕЛІН ДІОН НАРОДИЛА БЛИЗНЮКІВ
43-річна канадська співачка Селін Діон народила хлопчиків-близнюків в одній з лікарень Флориди, повідомляє РІА «Новости». Вона та її чоловік, 68-річний продюсер Рене Анжеліл, мають дев'ятирічного сина Рене Шарля, проте давно хотіли ще одну дитину. Для цього довелося вдатися до процедури екстракорпорального запліднення (дитина з пробірки), яка дала результат тільки з шостої спроби. Близнюки здорові, проте з'явилися на світ раніше терміну і тому найближчі дні залишаться під спостереженням лікарів.

Селін Діон народилася в Канаді. Своїм успіхом вона зобов'язана саме Анжелілу, який став її першим продюсером. У середині 1980-х вона увійшла до списку тридцяти американських виконавців, що найбільше продавалися, її записи розійшлися по світу тиражем понад 200 млн дисків. 1988-го Діон виграла конкурс «Євробачення» (виступала за Швейцарію). Вона удостоєна премій «Греммі» і «Оскар» за пісні до мультфільму «Красуня і чудовисько» та блокбастеру «Титанік».
Пік популярності Діон припав на середину 1990-х. Після народження Рене Шарля 2001 року співачка зробила перерву в кар'єрі й повернулася на сцену тільки 2007-го. Цього ж року їй вручили почесну нагороду Міжнародної Федерації грамзапису як найуспішнішій співачці в історії поп-музики. Крім того, Селін потрапила в трійку найвисокооплачуваніших співачок «Грошові королеви музики» за версією журналу «Forbes». Торік вона увійшла до Топ-20 найуспішніших артистів першої декади XXI століття за версією Yahoo Music. Співачка також нагороджена канадськими орденами й французьким орденом Почесного легіону.

НОВИЙ РОМАН НОБЕЛІВСЬКОГО ЛАУРЕАТА
Перуанський прозаїк Маріо Варгас Льйоса, лауреат Нобелівської премії з літератури 2010 року, оголосив про вихід у продаж у листопаді нового роману й визнав, що не очікував отримати цю престижну нагороду, повідомляє NEWSru.ua.
Книга під назвою «Мрія Кельта» вийде іспанською мовою. Сюжет заснований на історії про те, як до рук до головного героя роману — ірландця Роджера Кейзмента — потрапляють документи, у яких описано жорстокі злочини в Бельгійському Конго, а також знищення індійських племен, що проживають у районі Амазонки.
«Я спеціально їздив у Конго, щоб підготувати матеріал для книги. І це був страшний досвід»,— наголосив письменник.
Також Варгас Льйоса розповів про свої враження від одержання Нобелівської премії. Шведська Академія відзначила 74-річного автора «за картографію структур влади і яскраві образи людського опору, повстання і поразки».
«Я був збентежений», — згадує письменник, бо вважав, що його політичні погляди, газетні публікації й різкі висловлення перешкодять одержати цю нагороду. «Я був упевнений, що письменник-ліберал не має шансів отримати премію»,— зізнався Варгас Льйоса.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗНОВУ ЗІГРАЄ В ОДНОМУ ФІЛЬМІ ЗІ СВОЇМ СИНОМ
  • ДВАДЦЯТИРІЧЧЯ АЛЬБОМУ ВІДЗНАЧАТЬ ВИСТАВКОЮ
  • ПРЕТЕНДУЄ НА ГОЛОВНУ РОЛЬ У СТРІЧЦІ «ТОНКА ЛЮДИНА»
  • ЕЛТОН ДЖОН ВИРІШИВ СТАТИ БЛЮЗМЕНОМ
  • ЗАЛИШИЛАСЯ ТІЛЬКИ НАЗВА
  • ОТРИМАЛА ЛІТЕРАТУРНУ ПРЕМІЮ АНДЕРСЕНА
  • КЕТІ ПЕРРІ ТА РАССЕЛ БРЕНД ЗІГРАЛИ ІНДУЇСТСЬКЕ ВЕСІЛЛЯ
  • ДОНЬКА ВІЛЛА СМІТА ВИПУСТИЛА ПЕРШИЙ КЛІП

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».