Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
МУЗЕЙ«РОЗБИТИХ СЕРДЕЦЬ»
Один хорватський музей збирає колекцію неприємних спогадів. І не лише для того, аби показати, які атрибути супроводжують кохання, поки воно живе, а й щоб допомогти тим, чиї почуття померли, повідомляє tsn.ua.

Ідея відкрити музей «розбитих сердець» у організаторів виникла, коли їхні найближчі друзі розлучилися. Позбутися того, що нагадувало про нещасливе кохання, для них стало своєрідною терапією. Коли повідомлення про дивну збірку розмістили в Інтернеті, надсилати сюди експонати почали з усього світу.
В експозиції понад 600 предметів. Близько сотні — у Загребі, решту виставляють по світу. Нині музей не в змозі приймати нові надходження — бракує місця.
Скажімо, сокира в цьому музеї — не засіб для протипожежної безпеки. Цим знаряддям кілька років тому одна німецька лесбійка знищила все, що нагадувало їй про колишню подружку. Найпопулярніші експонати — любовні листи, м'які іграшки, є навіть велосипед і весільна сукня.
«Ймовірніше, що двічі або тричі на рік ми влаштовуватимемо конкурси, і їхні переможці зможуть принести свої «розбиті серця» до нас. Зробимо це, наприклад, на День святого Валентина»,— говорить співвласник музею.
Позбутися всього, що нагадує про нещасливі стосунки, нехай навіть не віддаючи це до музею, кажуть його власники,— перший крок до зцілення розбитого серця. Після цього, мовляв, розпочнеться новий етап у житті.

ХІТ ПРОДАЖУ СЕРЕД КОСТЮМІВ ДЛЯ ХЕЛОВІНА — КОМБІНЕЗОН ВР
Комбінезон робітника ВР (вимовляється Бі Пі — британська нафтогазова компанія, до травня 2001-го називалася British Petroleum) з малюнком, що імітує плями від нафти, став лідером продажу серед костюмів для Хеловіна, повідомляє lenta.ru із посиланням на The Daily Telegraph. Ідея пошити таке убрання належить компанії Fun World, що спеціалізується на костюмах і аксесуарах для цього свята.
«Цей бізнес — відображення подій, що відбуваються у світі. Ідея святкування Хеловіна заснована на страху, а популярність костюма фахівця BP свідчить про те, що люди налякані існуючою ситуацією»,— зазначив виконавчий віце-президент Fun World Алан Геллер. Він також додав, що нині у США розпродали понад десять тисяч костюмів ліквідатора наслідків витікання нафти в Мексиканській затоці.
За словами віце-президента Fun World, частину коштів, виручених від продажу вбрання інженера BP, передадуть на допомогу постраждалим від найбільшої екологічної катастрофи в історії країни.
Нагадаємо: 20 квітня стався вибух на буровій платформі Deepwater Horizon, що належала ВР на правах оренди, після чого вишка затонула. З пошкодженої свердловини почала витікати нафта. Усунути повністю наслідки цієї аварії поки що не вдається.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • РЕКОРДИ
  • ЗНАХІДКИ
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».