Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
СІМСОТ УДАРІВ ПО БРІГГСУ
Шеннон Бріггс перед початком поєдинку обіцяв бити Віталія Кличка всі дванадцять раундів, однак отримав у відповідь сімсот чемпіонських ударів від Віталія. Таким чином український боксер уп'яте захистив титул чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBC.

Віталій Кличко переміг за очками у двобої, який тривав дванадцять раундів, хоча американець мав звалитися на підлогу після сьомого рингу, але вистояв і довів, що він — справжній боєць. Очевидно, що Бріггс — найсильніший суперник Кличка-старшого після Леннокса Льюїса. Американець не тільки витримав зливу ударів, а й в заключному раунді, коли вже ледь стояв на ногах, намагався атакувати і сподівався на перемогу.
Бріггс до поєдинку з Кличком мав відмінну фізичну форму. Якщо хтось і очікував легкого бою з Бріггсом, то не Віталій. Можливо, Кличко-старший переглянув бій дванадцятирічної давнини, коли Бріггс наприкінці першого раунду ледве не нокаутував Леннокса Льюїса, але британця врятував гонг. У бою з Кличком Бріггс вже був не той, хоча американець добре рухався по рингу. З першого раунду українець заволодів перевагою. В першій трихвилинці пройшли кілька правих прямих у голову Шеннона, але і той огризався лівими боковими та бив по нирках, як тільки опинявся у клінчі. До сьомого раунду обидва боксери не розкривалися. Українець поступово збільшував свою перевагу, але не включав ударні серії, й переважно працював лівим і правим джебом. У сьомому раунді Бріггс міг уперше звалитися на підлогу рингу, однак американець вистояв після трихвилинного побиття і вийшов на наступний раунд, який пройшов більш-менш спокійно. У дев'ятому і десятому раундах американець ледь стояв на ногах, навіть намагався атакувати, хоча погляд його вже був «хмільний». В десятому раунді Бріггс пропустив величезну кількість ударів, але зумів дотягнути до гонга, хоча у своєму куті впав повз стілець. Два заключні раунди пройшли за повної переваги Кличка, американець встояв на ногах, а вболівальники почали аплодувати. Кличко виграв за одноголосним рішенням суддів і може пошкодувати, що не відправив суперника у нокаут.
Після поєдинку Кличко підійшов до дружини Бріггса і сказав, що в її чоловіка велике серце. Бріггс устиг дати кілька інтерв'ю, де розповів, що він бився з Форманом, Льюїсом, але найкращий — Віталій Кличко, а потім його було відправлено до лікарні.


також у паперовій версії читайте:
  • НІЧИЙНИЙ ПОЧАТОК ХУАНДЕ РАМОСА
  • «ШАХТАР» ВІДВІДАВ МАЙСТЕР-КЛАС

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».