Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
ЗІГРАЄ КЛЕОПАТРУ У ДЖЕЙМСА КЕМЕРОНА
Джеймс Кемерон зніме 3D-фільм-біографію цариці Єгипту Клеопатри. Головну роль може зіграти Анджеліна Джолі, повідомляє NEWSru.ua.
Виробництвом стрічки займеться компанія Sony Pictures Entertainment. Фільм засновано на біографічній книзі американської письменниці Стейсі Шифф «Клеопатра: Життя», опублікованій 2009 року.

Сценарист Брайан Хелгеленд, котрий раніше працював над такими фільмами, як «Робін Гуд» Рідлі Скотта, «Небезпечні пасажири поїзда 123», «Секрети Лос-Анджелеса» за цей фільм отримав премію «Оскар».
Хоча ані Кемерон, ані Джолі наразі ще не дали офіційної згоди на участь у проекті, Sony Pictures сподівається розпочати зйомки вже наступного року.
Клеопатра неодноразово ставала героїнею картин. Найвідомішою стрічкою про єгипетську царицю є «Клеопатра» 1963 року з Елізабет Тейлор у головній ролі.

РОСІЙСЬКИЙ ФІЛЬМ ПРЕТЕНДУЄ НА «ОСКАР»
Російський фільм «Край» режисера Олексія Учителя з Володимиром Машковим у головній ролі включено до списку з 65 картин-претендентів на здобуття кінопремії «Оскар» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою». Перелік оприлюднила Американська академія кіномистецтва, повідомляє NEWSru.ua.
На найпрестижнішу нагороду стрічку висунула російська відбіркова комісія ще до початку її прокату в Росії. Окрім Машкова, в картині знялися: німецька актриса Аньорка Штрехтель, Юлія Пересільд, Сергій Гармаш, Олександр Баширов та інші.
До переліку претендентів на здобуття «Оскара» внесено «Дільницю» азербайджанського режисера Ільгара Сафата. Він навчався на Вищих режисерських курсах у Москві в майстерні Володимира Хотиненка і донедавна працював у документальному і короткометражному кіно. «Дільниця» — цікава містична історія, яка є дебютом Сафата в повнометражному кінематографі.
У списку також фігурують: трилер «Заблукав» молодого режисера Ахана Сатаєва (Казахстан), «Прогульники» («Дні вулиці») Левана Когуашвілі (Грузія), «Гонконг, конфіденційно» Маріса Мартінсонса (Латвія), «Спокуса Святого Антонія» Вейко Іунпуу (Естонія), роботи чеських, болгарських, угорських, польських, румунських, словенських і словацьких кінематографістів.
На здобуття кінопремії Іран представив стрічку «Прощавай, Багдаде», Ірак — картину «Син Вавилона». Конкуренцію їм складе фільм режисера з Таїланду Апічатпонга Верасетакула «Дядько Бунмі, який згадує свої минулі життя», удостоєний «Золотої пальмової гілки» на 63-му Каннському фестивалі.
Відібрано також фільм француза Ксавьє Бовуа «Про богів і людей», володар Гран-прі того ж кінофоруму, і роботу мексиканського режисера Гонсалеса Ін'яріту «КрасАта», що принесла у Каннах премію за найкращу чоловічу роль іспанцеві Хав'єру Бардему.
Остаточний перелік номінантів оголосять 25 січня 2011 року. 83-тя церемонія вручення «Оскара» відбудеться в Лос-Анджелесі 27 лютого наступного року.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРИЗНАЧЕНО РЕЖИСЕРА НОВОЇ СТРІЧКИ ПРО СУПЕРМЕНА
  • НАЙКРАЩІ АВТОРИ ПІСЕНЬ РОКУ
  • ЗАПИС ТИШІ МОЖЕ СТАТИ РІЗДВЯНИМ ХІТОМ
  • ОГОЛОСИВ КОНКУРС КАВЕРІВ
  • ПРИСУДИЛИ ПРЕМІЮ ЗА ЗАСЛУГИ ПЕРЕД КІНЕМАТОГРАФОМ
  • МОЖУТЬ ВОЗЗ'ЄДНАТИСЯ ДЛЯ УЧАСТІ У БЛАГОДІЙНИХ КОНЦЕРТАХ
  • САЛМАН РУШДІ НАПИШЕ МЕМУАРИ
  • СПРОДЮСУЄ ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ СЕРІАЛ
  • РОЗФАРБУВАЛИ РАДЯНСЬКУ КІНОКАРТИНУ «ОФІЦЕРИ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».