Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
«КРИМІНАЛЬНИЙ» ГОТЕЛЬ
У маленькому німецькому місті Гіллесхайм відкрито перший у світі «кримінальний» готель, повідомляє Укрінформ. Залишатися на ніч у цьому закладі рекомендують лише тим, у кого міцні нерви.

Менеджери невеликого Kristi-готелю, розташованого на кордоні з Францією, вирішили зробити детективну тему в концепції розвитку головною. За словами директора Крістофа Бенке, він витратив десятки тисяч євро для того, щоб відтворити відповідну обстановку.
«Більшість предметів ми купували у антикварів і на базарах, де продають старі речі,— пояснив він.— Ми відтворили не лише потрібну атмосферу, а й намагалися оформити кожен із одинадцяти номерів так, як описано в Агати Крісті й інших авторів детективних романів».
У кожному номері є бібліотека з детективами на будь-який смак, тож постояльці не нудьгуватимуть. Крім того, на тих, хто відважиться тут переночувати, чекає справжнє випробування: вони прокидатимуться від волання, від якого застигає кров, і здригатимуться від підозрілого шарудіння.

У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ НОСИТИМУТЬ «РІДКИЙ» ОДЯГ
Іспанський дизайнер Манель Торрес у співпраці з професором Полом Лакхемом з Імперського коледжу Лондона розробили технологію «рідкого» одягу Fabrican, повідомляє Укрінформ. Спеціальну суміш із бавовняних волокон, полімерів і розчинників наносять на тіло за допомогою аерозольного балончика. Коли суміш застигає (це відбувається з такою самою швидкістю, як сохне мокра людська шкіра), то перетворюється на тканину, котра за своїми властивостями не відрізняється від традиційної.
Дослідники вже втілили у винаході майже всю кольорову гаму. Отримані таким чином предмети гардероба можна прати. Вони, зрозуміло, не настільки довговічні, як фабричні речі, але звичайна вода не заподіює їм істотної шкоди.
«Коли я починав свій проект, мені хотілося зробити футуристичний, комфортний і простий матеріал, — розповідає Манель Торрес, котрий витратив близько десятиліття на втілення ідеї в життя. — Як дизайнер я будував фантастичні плани, але як вчений — сфокусувався на тому, як зробити матеріал реальним».
Незабаром такі балончики з'являться у крамницях за ціною близько восьми фунтів за штуку.
Додамо: творці нової технології не обмежуються лише світом моди. Вони пропонують використовувати спрей в медицині — замість бандажів і гіпсових пов'язок, а також для виготовлення меблів і ремонту автомобілів.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • НОУ-ХАУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».