Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ДОНЕЦЬКИЙ УДАР ПО «ДИНАМО»
Після поразки від «Шерифа» в Лізі Європи київське «Динамо» завершило програшем свій візит на «Донбас Арену». В рамках 12 туру чемпіонату України «Динамо», вже за керівництва Олега Лужного, програло «Шахтарю» з рахунком 0:2. У цій грі було майже все: голи, вилучення, емоції і навіть міні-сутичка. Хоч гра і не була видовищною, але напруженою. Обидві команди розуміли, чого буде варта помилка чи швидкий гол.

У порівнянні з матчем Ліги Європи Лужний зробив одну суттєву зміну — прибрав зі складу Хачеріді. Помилок в обороні стало менше, але цього не вистачить для того, щоб перемагати. В першому таймі на полі тривала цілком рівна гра з рівними шансами на забиті м'ячі. У «Динамо» був близький до успіху Гусєв, а в господарів — Коста та Адріано. Наприкінці першого тайму «Шахтар» зазнав суттєвої втрати — на рівному місці отримав ушкодження і був замінений Коста. Хоча для Луческу не стало проблемою замінити Косту, і з цим впорався Тейшейра, який навіть забив гол.
У «Динамо» із замінами все набагато складніше. Лужний чомусь вирішив замінити Гусєва на Мілевського, але посилення не вийшло. Артем був малопомітний і навіть уникав боротьби. Не зумів допомогти «Динамо» і Гільєрме, якого знову випустили на заключні десять хвилин, чого йому замало, щоб адаптуватися до гри. Забив «Шахтар» уже після 60-ї хвилини. Саме на стільки часу вистачає фізичних кондицій киянам в останніх матчах. Михалик і Кадуррі не змогли закрити Адріано, а Бойко далеко вийшов із воріт. Після забитого м'яча «Шахтар» збільшив перевагу. У «Динамо» майже нічого не виходило в атаці. «Шахтар» міг забити ще тричі, але спромігся пробити Бойка лише одного разу. Вже в доданий арбітром час Едуардо зробив все для Тейшейри, якому залишалося лише переграти Бойка, що він успішно і зробив. Догравало цю гру «Динамо» в меншості, оскільки за другу жовту картку був вилучений Каддурі, який сфолив на Срні. Хорватський капітан, якого було визнано найкращим гравцем зустрічі, міг стати й організатором бійки, яка ледве не спалахнула на полі. Після ігрового фолу Михалика на Срні, той залишився повзати по газону і, як наслідок, могла відбутися сутичка не тільки за участі футболістів, а й лікарів «Шахтаря». На щастя, обійшлося, і «Шахтар» переміг без крові.
Матч «Карпати» — «Металіст» можна було сміливо назвати центральним поєдинком туру, якби не було поєдинку в Донецьку. Зустріч львів'ян із харків'янами була цікавою у світлі останніх подій. Кожна з команд, а особливо «Карпати», мала доводити, що ніякого договірного матчу 19 квітня 2008 року не було. Окрім того, суперники є сусідами в турнірній таблиці. Також не варто забувати, що обидва клуби виступають у Лізі Європи.
Перший тайм пройшов у повільному темпі. В середині тайму отримав травму Годвін, який просто оступився. З урахуванням того, що у другому таймі ушкодження отримав і Кожанов, перед наставником львів'ян Сергієм Кононовим постають дуже серйозні проблеми зі складом. Гра стала цікавішою після того, як «Металіст» відкрив рахунок. Сталося це приблизно за двадцять хвилин до завершення гри. «Карпати» в останні хвилини притиснули суперника до його воріт. Найреальніший момент мав Федецький, удар якого прийняла на себе стійка воріт. У підсумку — перемога харківського клубу. Таким чином, «Металіст» піднявся на четверту сходинку, обійшовши на два пункти «Карпати».

Результати матчів 12 туру:
«Металург» (Запоріжжя) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:3
Голи: 0:1 — Мандзюк (38), 0:2 — Гоменюк (84), 0:3 — С. Кравченко (87)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Оболонь» (Київ) — 1:0
Гол: 1:0 — Пуканич (76)
«Арсенал» (Київ) — «Металург» (Донецьк) — 3:1
Голи: 1:0 — Старгородський (18), 1:1 — Шина (67), 2:1 — Шацьких (75), 3:1 — Міколюнас (85)
«Зоря» (Луганськ) — «Ворскла» (Полтава) — 1:1
Голи: 0:1 — Безус (71), 1:1 — Фомін (90+3)
«Волинь» (Луцьк) — «Таврія» (Симферополь) — 2:2
Голи: 1:0 — Бутко (32), 1:1 — Ідахор (62), 1:2 — Ідахор (64), 2:2 — Гошкодеря (86)
ФК «Севастополь» — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 2:2
Голи: 0:1 — Воронков (3), 1:1 — Шевелюхін (18), 2:1 — Зборовський (66), 2:2 — Воронков (86)
«Карпати» (Львів) — «Металіст» (Харків) — 0:1
Гол: 0:1 — Олійник (75)
«Шахтар» (Донецьк) — «Динамо» (Київ) — 2:0
Голи: 1:0 — Адріано (64), 2:0 — Тейшейра (90).
також у паперовій версії читайте:
  • ДРУГЕ ЗОЛОТО УКРАЇНИ
  • 0:6 НА ТРЬОХ— ЧИ НЕ ЗАНАДТО?
  • СВЯТО ДИТЯЧОГО РЕГБІ НА «СПАРТАКУ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».