Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
«УКРАЇНА НЕ НА ПРОДАЖ»
Незважаючи на намагання Президента Януковича налагодити стосунки з українською діаспорою напередодні візиту до США, представники українських організацій зустріли його акцією протесту під гаслом «Україна не на продаж» та відмовилися від запропонованої зустрічі.

Як передає кореспондент УНІАН у США, в акції протесту, що пройшла 22 вересня біля Місії України в ООН, взяли участь представники головних громадських організацій діаспори у США, загалом близько 200 осіб.
Як відомо, В. Янукович звернувся з листом до Українського конгресового комітету Америки (УККА), в якому, серед іншого, пообіцяв розсекретити архівні матеріали щодо Голодомору, владнати ситуацію з музеєм «Тюрма на Лонцького» у Львові, створити громадське мовлення.
Також перед візитом до США на сайті Президента знову з'явився розділ, присвячений Голодомору, який зник звідти у лютому, після приходу В. Януковича до влади.
У листі-відповіді В. Януковичу, який УККА передав до представництва України при ООН під час протесту, американські українці заявляють, що не вірять у щирість українського Президента. «Наша Об’єднана українська громада в США — Українська американська координаційна рада, Український народний союз, Cоюз українок Америки, Союз українських католиків Америки «Провидіння» та Нова українська хвиля — радо з Вами зустрінеться для корисного діалогу тоді, коли ми відчуємо від Вас щире опікування українським народом та його проблемами»,— йдеться в листі.
Не подіяло навіть відновлення розділу про Голодомор на офіційному веб-сайті глави держави. «Хоч ми вітаємо відновлення підрозділу про Голодомор на веб-сайті Президента, але водночас приголомшені тим, що всі згадки про геноцид нашого народу були відредаговані»,— йдеться в листі діаспори до В. Януковича.
Серед причин відмови українських організацій США зустрічатися з Президентом В. Януковичем голова УККА Тамара Олексі назвала також попередній досвід діаспори у спілкуванні з ним. «Ми зрозуміли, що немає сенсу зустрічатися з Віктором Януковичем після того, як він не виконав обіцянку відповісти на запитання, що хвилювали Світовий конгрес українців, яку він дав на першій офіційній зустрічі з керівництвом СКУ у червні»,— вважають у діаспорі.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ВІКТОР ЯНУКОВИЧ: СОЛІДАРНІСТЬ— КЛЮЧ ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОБРОБУТУ СВІТУ
  • КС УЗЯВСЯ ЗА ПОЛІТРЕФОРМУ
  • УКРАЇНА У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».