Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
ДЖО КОКЕР У РАМКАХ СВІТОВОГО ТУРНЕ ВІДВІДАЄ КИЇВ
Hard Knocks Tour — перший світовий тур Джо Кокера з 2007 р. країнами Європи. На концерті в Києві третого жовтня він виконуватиме пісні з нового альбому Hard-knocks, до якого входитимуть дев'ять нових композицій та пісня Діксі Чікс I Hope в його інтерпретації, а також всесвітньо відомі хіти.
Джо Кокер — один із найуспішніших артистів. Більшість його альбомів — мультиплатинові в усьому світі. Його релізи визнано гідними престижних світових премій: «Греммі», «Оскара», «Золотого глобуса». 2007-го митцю вручили орден Британської імперії.

Джон Роберт Кокер народився в Шеффілді (Англія) 20 травня 1944 року. Почав творчий шлях наприкінці 60-х. Батько, державний службовець, дав хлопцю можливість здобути середню освіту, а подальший шлях дозволив обирати самому. Джон вибрав: удень він підробляв учнем газопровідника, а ночами виступав у пабах. У 1964 р. дебютував із синглом І'll Cry Instead, кавер-версією The Beatles. Його подальша кар'єра була сповнена піднесень і спадів, він підкорив увесь європейський континент, обидві Америки і нині входить до пантеону найбільших рок-зірок сучасності.
Співака з характерним хрипким вокалом також охоче запрошували творці художніх фільмів. Його пісні звучали в картинах Harry and the Hendersons, Bull Durham, An Innocent Man. Найвідомішою стала музична тема для сцени стриптизу у фільмі «9 1/2 тижнів» — You Can Leave Your Hat On.
Нині співак живе з родиною у містечку Крауфорд, штат Колорадо (США), там він володіє пекарнею, кав'ярнею, конференц-залом, супермаркетом і низкою крамниць.
Початок ХХІ ст. застав Джо Кокера, як завжди, за роботою. За п'ять років він випустив три студійні альбоми: No Ordinary World (2000), Respect Yourself (2002), Heart & Soul (2004) і збірник Definitive Collection (2002). Останніми роками Джо багато гастролює.
35 років щільного гастрольного графіка анітрохи не позначилися на ентузіазмі 66-літнього виконавця. На запитання: «Що в майбутньому?» він відповідає: «Доки я одержуватиму задоволення від живого спілкування зі слухачами й на моїх концертах пануватиме піднесення, доти я виходитиму на сцену».

ГРАН-ПРІ«КІНОШОКУ-2010» ОТРИМАВ «ЄВРАЗІЄЦЬ»
Гран-прі XIX Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії «Кіношок-2010», що відбувся в Анапі, отримав фільм «Євразієць» литовського режисера Шарунаса Бартаса, повідомляє РІА «Новости».
Головний герой картини — хлопець-безбатченко, який займався рекетом у 90-х роках, торгував наркотиками і кочував із Литви через Польщу до Франції та назад. У якийсь момент він вирішує почати нормальне життя, але воно підкидає йому нові проблеми. У стрічці знялися Бартас, а також Клавдія Коршунова, Еліза Седнауї та Ерван Рібаріх.
Шарунас народився 1964 року в Литві. Закінчив режисерський факультет ВДІКу, створив у Вільнюсі незалежну кіностудію «Кінема». Його фільмографія налічує близько десятка картин, серед яких документальні й художні стрічки.
Приз за найкращу режисуру журі присудило картині Олексія Федорченка «Вівсянки», що отримала раніше нагороди на Венеціанському кінофестивалі.
Сергія Лозницю, чия картина «Щастя моє» також брала участь в основному конкурсі «Кіношоку», визнано найкращим сценаристом. За операторську роботу приз отримав Сергій Юрисдицький (фільм Андрія Ешпая «Елізіум»). Спецдиплом журі присудило казахській картині «Дорогі мої діти» Жанни Ісабаєвої.
Найкращою чоловічою роллю визнано роботу Актана Арима Кубата, який зняв стрічку «Свет-Аке» і зіграв у ній головну роль. Приз за найкращу жіночу роль дістався Хелені Мерзіній, котра знялася у фільмі «Снігова королева» (Естонія — Норвегія) Марка Раата.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАКІРА — ІНДІЙСЬКА БОГИНЯ
  • ПЛАСІДО ДОМІНГО — «ЛЮДИНА РОКУ»
  • ПОПОВНЕННЯ В КНИЗІ РЕКОРДІВ ГІННЕССА
  • СУД ВІДМОВИВ РОДИНІ БОБА МАРЛІ У ПРАВАХ НА ЙОГО ХІТИ
  • ПРЕДСТАВИВ НОВУ СТРІЧКУ
  • РОЗПОЧИНАЮТЬСЯ ЗЙОМКИ НОВОГО ЕПІЗОДУ «БОНДІАНИ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».