Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
КИТАЄЦЬ ОСЕЛИВСЯ НА ДЕРЕВІ
Фермер Чень Маого «переселився» на дерево після того, як місцева влада знесла його будинок у повіті Фенцзе поблизу міста Чунцин на південному заході КНР. За знесення споруди площею понад 1,2 тис. кв м уряд призначив компенсацію у розмірі 390 тис. юанів (57,4 тис. дол.). Чоловікові виплата здалася недостатньою, тому після невдалих перемовин про її підвищення він побудував собі «гніздо», повідомляє РІА «Новости».

Чень прожив на дереві з серпня до листопада минулого року і погодився спуститися на землю тільки після того, як влада пообіцяла збільшити розмір компенсації до 800 тис. юанів (117,6 тис. дол.).
Протестувальника, який зліз із гілок, заарештували і тепер звинувачують у порушенні громадського порядку. За словами поліції, чоловік підбурював мешканців повіту до організації протестів проти місцевої влади і перешкоджав будівництву шосе на місці його будинку.
Сам «людина-птах», як охрестили його в пресі, звинувачення заперечує і запевняє, що лише «ділився з колишніми сусідами своїм горем».
Суперечки навколо знесення будинків у Китаї відбуваються постійно. Держава виплачує компенсації власникам будівель, але ті, у свою чергу, часто залишаються незадоволені розміром виплат через зростання цін на нерухомість у країні.
Нагадаємо, що мешканець Індії Гаядхар Паріда, якому 83 роки, прожив на дереві понад півстоліття. Чоловік пішов з дому після невеликої суперечки зі своєю дружиною. Більшість часу він проводить серед отруйних змій, які теж живуть серед гілля.

ПОДАРУВАВ МУЗЕЙ НАРОДУ
Британський колекціонер Чарльз Саатчі подарував свою галерею державі. До колекції входять понад 200 творів мистецтва, серед яких відома інсталяція «Моє ліжко» Трейсі Емін, роботи братів Чепмен і «Нафтова кімната» Ричарда Вілсона, повідомляє Бі-Бі-Сі. Викликають постійний інтерес також інсталяція Емілі Прінс, створена з тисяч малюнків, зроблених американськими солдатами, котрі загинули в Афганістані й Іраку, а також стіна з кісток, складених у вигляді літер, які відтворюють текст промови Ганді, — це робота індійського художника Ітіша Каллата.
Галерея Саатчі, розташована в Челсі, стане музеєм сучасного мистецтва Лондона. Адміністрація галереї веде перемовини з урядом з приводу того, який із його департаментів «буде власником музею від імені народу».
Чарльз Саатчі вважає «життєво важливим для галереї завжди представляти у своїй колекції живе мистецтво, що розвивається, а не бути архівом його історії».
За тією ж схемою працюватиме і новий музей: експозицію часто оновлюватимуть, продаючи наявні експонати і докуповуючи нові. При цьому передбачено, що у колекції буде якийсь незмінний кістяк.
Вважається, що саме Чарльз Саатчі відкрив світові групу британських художників-концептуалістів Young British Artists. До YBA належать такі відомі митці, як Демієн Херст і Трейсі Емін.
В особистій колекції Саатчі залишив кілька сотень художніх робіт, які він планує заповісти членам сім’ї.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ
  • НОУ-ХАУ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».