Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
«КАРІЯ ТУР» — БАНКРУТ
Господарський суд міста Києва своєю постановою від 5 липня відкрив процедуру ліквідації ТОВ «Карія Тур» та визнав його банкрутом. Відповідне оголошення було розміщено в газеті «Голос України» від 14 липня.

Постановою суду ліквідатором призначили арбітражного керуючого Валентина Мору.
8 липня у провінції Анталія українських туристів, які придбали путівки компанії «Карія Тур», почали виселяти з готелів у зв’язку з незабезпеченням туристичним оператором оплати за заброньовані для громадян номери.
Зі свого боку, Karya Tour Ukraine заявив про фінансові проблеми приймаючої сторони — турецької компанії, яка не може виконати взяті на себе зобов’язання з прийому і розміщення туристів у Туреччині.
Як пізніше повідомили в українському МЗС, за результатами переговорів українських дипломатів із турецькою стороною гендирекція культури й туризму Анталії дала розпорядження готелям не виселяти з номерів туристів — клієнтів «Карія Тур» — до моменту їхнього повернення в Україну.
Наразі ситуація з українськими туристами, які перебували в Туреччині, практично врегульована. Але робота з вирішення проблем із туристами, котрі купили пакети цієї компанії, але не встигли потрапити на відпочинок, тільки розпочинається. «Це стане другим етапом нашої спільної роботи»,— зазначив на прес-конференції голова Державної служби туризму і курортів Анатолій Пахля.
За його словами, майже чотири тисячі громадян (попередні дані) вже стикнулися з проблемою повернення коштів за викуплені тури, які вони ще не використали. Для вирішення цієї проблеми Держслужба туризму і курортів зініціювала проведення нарад із великими туроператорами України щодо спільних дій з відшкодування витрачених коштів українським туристам. «Ми пропонуємо учасникам ринку виїзного туризму у напрямку Туреччини з доброї волі взяти на себе консолідовану відповідальність за виконання зобов’язань «Карія Тур», створивши відповідну програму допомоги туристам, що постраждали від дій цієї компанії»,— сказав він.
Також А. Пахля зазначив, що буде створено реєстр усіх громадян, котрі мають невиконані зобов’язання від компанії «Карія Тур», і турагентств, через які була проведена оплата цих зобов’язань.
«Програмою передбачено, що турист, який купив турпакет у «Карія Тур», може не відмовлятися від подорожі, прийнявши пропозиції іншого оператора. Той, хто хоче відмовитись, має про це заявити. Ми здійснюватимемо всі можливі заходи з відшкодування коштів»,— додав А. Пахля.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • РЕФОРМУВАТИ НЕ МОЖНА ВІДТЕРМІНУВАТИ
  • ЛИТВИН: «ЛІДЕРСТВО ПОВИННО БУТИ ПО СУТІ»
  • НОВИЙ ГОЛОВА КС
  • ГАЗОМ — ПО ДОХОДАХ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».