Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ДЛЯ ВИВЧЕННЯ ОСНОВИ СЛУХУ І ГЛУХОТИ
Американським ученим зі Стенфордського університету вдалося виростити в лабораторії волоскові сенсорні клітини внутрішнього вуха, які перетворюють звукові вібрації на нервові сигнали, повідомляє Stanford University School of Medicine.

Дослідники зуміли запрограмувати мишачі стволові клітини таким чином, щоб вони розвинулися у незрілі волоскові. Подальше тестування показало, що вони реагують на звуки так само, як це роблять справжні волоскові клітини, тобто перетворюють механічні сигнали на електричні.
Учені сподіваються, що сенсорні клітини внутрішнього вуха, створені зі стволових клітин, стануть безцінним інструментом для вивчення молекулярної основи слуху і глухоти.

ВЕЛИКИЙ НІС — ДАЛІ ВІД ІНФЕКЦІЙ
Фахівці з Університету штату Айова під час експерименту з’ясували, що більш великі носи вдихають майже на 7% менше домішок, які містяться у повітрі. Носи також є бар’єром, що відбиває мікроби, які можуть потрапити через ротову порожнину, і здатні знижувати негативний вплив сезонної алергії на пилок.
Учені створили два штучні носи. При цьому один був у 2,3 раза більший за інший. Кожний ніс розташували на штучному обличчі. Крім цього, пропонувалися два варіанти губ — більші й менші. Губи закривали собою кінець трубки, через яку подавалося повітря, що містить у собі певний ряд часток. Виявилося, коли на обличчі було розміщено ніс більшого розміру, то поглиналося на 6,5% менше часток. Водночас губи більшого розміру зменшували попадання в організм часток на 3,2%.
Це дає підстави вченим стверджувати, що чим більший ніс, тим більший природний бар’єр, який фізично зупиняє частки пилу і бактерії, які переносяться повітряно-крапельним шляхом, повідомляє Daily Mail.
також у паперовій версії читайте:
  • КОНСТРУКТОРИ ПРИРОДНИХ ПРИДАТКІВ ШКІРИ
  • ВЕЛИКІ НЕПРИЄМНОСТІ ВІД МАЛЕНЬКИХ ШКІДНИКІВ
  • У ТЕМУ!
  • КОЖЕН П'ЯТИЙ КЛІЩ Є ПЕРЕНОСНИКОМ БОРРЕЛІОЗУ
  • ШКІРА І РАЦІОН

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».