Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
УРЯД РЕФОРМУЄ МЕДИЧНУ СФЕРУ
Прем’єр-міністр України Микола Азаров поставив завдання перед урядом розробити комплексну довгострокову програму мінімум на десять років, яка повинна реформувати медичну сферу держави.

Він, зокрема, наголосив, що програма має передбачати доступність медичних послуг для населення, якість цих послуг, а також медичних препаратів. «Необхідно розробити комплексну програму, яка мусить бути розрахована не на рік, а щонайменше років на десять, і можливість для цього у нас є. Перша проблема — це передовсім доступність медичних послуг для населення, друга — якість цих послуг»,— зазначив він.
Глава уряду окремо спинився на необхідності впровадження контролю за якістю препаратів і закликав вирішувати проблему з неконтрольованою телерекламою лікарських препаратів.
Високопосадовець заявив про необхідність відновлення системи вакцинації громадян, підвищивши вимоги до якості вакцин. «Ми всі чудово знаємо, що буде осінь — зима, сезонний спалах захворювань. Ми повинні до цього підготуватися, вжити заходів, уже зараз виділити необхідні ресурси, підготувати базу»,— сказав він.
Микола Азаров також звернув увагу на те, що в контрактах на придбання нового медичного устаткування потрібно враховувати навчання українського персоналу для роботи на ньому. Бо, за його словами, зараз є випадки, коли устаткування простоює на складах роками через те, що немає підготовленого персоналу.
Він зауважив, що слід відновити систему керованості в охороні здоров’я. «Нам потрібно відновити керованість в охороні здоров’я, вона у нас зараз перебуває у «вільному польоті». Немає загальної спрямованості дій міністерства, обласних управлінь охорони здоров’я, районних управлінь охорони здоров’я, а також відомчої охорони здоров’я Академії медичних наук, міністерських установ Мінтрансу, Міноборони. Країна у нас одна, а лікують у нас по-різному»,— підсумував прем’єр.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • БЮТ ЗВИНУВАЧУЄ ПРЕЗИДЕНТА
  • ЛОЗІНСЬКИЙ НЕ ПОСПІШАЄ
  • ПЕРЕДПЛАТА «ON-LINE»
  • ЗАСУДЖУЮТЬ КОРУПЦІЮ, АЛЕ ДАЮТЬ ХАБАРІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».