Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
МАНДРІВКА ВАРТА КАР'ЄРИ
Американець пожертвував кар'єрою задля мрії — пройти пішки по США. 30-річний Метт Грін розпочав подорож у березні, після того як полишив роботу проектувальника доріг. Протягом року він відкладав гроші й майстрував тачку, в якій нині возить намет, спальний мішок і мінімальний запас їжі, повідомляє gazeta.ua.

Чоловік вийшов із міста Рокевей Біч у штаті Нью-Йорк і планує потрапити до міста Рокевей Біч у штаті Орегон. Йому доведеться пройти близько п'яти тисяч кілометрів. На літаку цю відстань можна подолати за шість годин, пішки — приблизно за шість місяців.
Із собою у нього є стільниковий телефон, балончик зі сльозогінним газом і палиця, щоб відганяти собак. Батьки незадоволені витівкою сина і вважали б за краще, аби він будував кар'єру і замислювався про пенсійні накопичення.
«Який сенс у тому, щоб провести велику частину життя в підготовці до його останньої частини?» — заперечує на це Грін.
«Коли жити розміреним, упорядкованим, безпечним життям, можна пропустити багато чого з того, що воно може запропонувати»,— говорить він.

КОРАБЕЛЬ У ПЛЯШЦІ — У ЦЕНТРІ ЛОНДОНА
Нова визначна пам'ятка з'явилася на Трафальгарській площі. Поруч із колоною адмірала Нельсона, зведеною в середині XIX ст., установили макет корабля «Вікторія», з борту якого він спостерігав за ходом Трафальгарської битви, повідомляє lenta.ru.
Макет уміщено у величезну п'ятиметрову пляшку. Модель корабля продумано до найменших деталей — на щоглах 37 вітрил, а на палубі — 80 гармат. Автор скульптури — відомий британський художник Інке Шонібар.
Корпус корабля він виготовив із дуба й модрини, для оснащення використав латунь, мотузку і полотно. Величезну пляшку з плексигласу замовив у Римі у фірми, що займається виробництвом акваріумів.
Модель флагмана у пляшці встановлено на Трафальгарській площі на четвертому п'єдесталі, який тривалий час залишався порожній. Раніше його використовував інший відомий британський художник Ентоні Гормлі для свого арт-проекту «Один та інший».
Інке Шонібар живе в Лондоні й працює в жанрах скульптури, живопису, фотографії та інсталяції. 2004 року його ім'я внесли до шортлиста премії Тернера — однієї з найпрестижніших у Європі.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».