Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
УКРАЇНА ЗДОБУЛА ПРИЗИ
На церемонії закриття в Сочі XХІ російського кінофестивалю «Кінотавр» вручили нагороди переможцям основної конкурсної програми, повідомляє NEWSru.ua. Гран-прі чергового кіноогляду отримав фільм Світлани Проскуріної «Перемир'я». Головний герой стрічки намагається знайти себе, вирушивши в подорож до міста, якого немає на жодній карті.

Приз за найкращу режисуру вручено Сергію Лозниці за стрічку «Щастя моє», також удостоєну окремої нагороди гільдії кінознавців і кінокритиків. Картина представляла на фестивалі Україну. Дія відбувається в Росії: йдеться про далекобійника, який загубився в провінційній глушині. Зйомки вели в Україні на німецькі, голландські та українські кошти.
Приз за найкращий дебют журі присудило Ганні Фенченко, режисерові стрічки «Зниклий безвісти».
Призи за найкращу чоловічу і жіночу ролі вручено відповідно Іванові Добронравову, котрий зіграв головного героя фільму-переможця «Перемир'я», і Марії Звонарьовій, яка знялася в стрічці «Чоловік біля вікна» Дмитра Месхієва.
Приз за найкращу операторську роботу отримав Роман Васьянов за картину «Явище природи». Спеціальний приз імені Григорія Горіна за найкращий сценарій вручено групі сценаристів фільму «Зворотний рух» Гіві Шавгулідзе, Ануш Варданян і Андрію Стемпковському. Призу Мікаела Таривердієва за найкращу музику до фільму удостоєний автор музичного супроводу до картини «Інше небо» Ганна Музиченко.

У США РОЗДАЛИ ТЕАТРАЛЬНІ НАГОРОДИ «ТОНІ»
У Нью-Йорку відбулася 64-та церемонія вручення нагород Tony Awards. Цю премію, яку присуджують у США з 1947 року, називають театральним еквівалентом кінематографічного «Оскара», вона є найпрестижнішою у світі театру, повідомляє РІА «Новости». Переможців обирала комісія, що складається приблизно з 700 осіб, які представляють індустрію розваг і журналістське співтовариство.
Найвидатніші головні ролі на театральній сцені зіграв дует Віоли Девіс і Дензела Вашингтона у спектаклі «Бар'єр» за п'єсою Огюста Вілсона. У драмі, удостоєній Пулітцерівської премії 1987 року, аналізують расові проблеми.
Дензел — двічі лауреат премії «Оскар». Віолу, відому насамперед як театральну актрису, удостоєно премій «Тоні» і Drama Desk за роль у виставі «Король Хедлі II» (2001). На великому екрані вона з'явилася у фільмах «Трафік» (2000), «Кейт і Лео» (2001), «Параноя» (2007) і «Сумнів» (2008).
«Тоні» за найкращу жіночу акторську роботу дісталася 25-річній актрисі, моделі й співачці Скарлетт Йоханссон за роль у спектаклі «Погляд із моста», в якій любовна драма розгортається в емігрантському середовищі Брукліна. Це дебют акторки на Бродвеї.
Найкращим сценічним актором журі назвало 28-літнього британця Едді Редмейна за роль у спектаклі «Червоне», присвяченому долі великого художника-абстракціоніста Марка Ротко.
Ще один британець Майкл Грендейдж отримав нагороду як найкращий режисер року за постановку спектаклю «Червоне». Ця сценічна робота за сценарієм Джона Лоджена удостоєна окремого призу як найкращий спектакль року, а також отримала «Тоні» за найкращий сценічний дизайн, освітлення і музичне оформлення.
У жанрі мюзиклу нагорода у «Мемфіса» — історії про міжрасове кохання в бунтівних 50-х. На Бродвеї мюзикл з'явився в грудні 2009 року, а нині заплановано його національний тур по США.
Свою офіційну назву премія отримала на честь американської актриси і режисера Антуанетти (Тоні) Перрі.
також у паперовій версії читайте:
  • НИМ ЗАЦІКАВИЛИСЯ ПСИХІАТРИ
  • МУЗЕЙ КОРОЛЯ ПОП-МУЗИКИ
  • ЕДУАРД ХІЛЬ ОТРИМАВ «СТЕПОВОГО ВОВКА»
  • ЗГАДАТИ ВСЕ
  • ЗНАЙШЛИ ЗАМІНУ МЕГАН ФОКС
  • ДРАКУЛА ЖИВИЙ
  • ПЕРЕВТІЛИТЬСЯ В КЛЕОПАТРУ
  • ВРУЧЕНО «ОСКАР» МОДИ
  • GLAMOUR ОБРАВ «ЖІНКУ РОКУ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».