Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗАФАРБУВАЛИ МАЛЮНОК БЕНКСІ
Двірники Мельбурна (Австралія) випадково зафарбували малюнок знаменитого вуличного художника Бенксі, що був на стіні однієї з будівель, повідомляє РБК-Україна.

Зображення щура, що спускається на парашуті, було єдиним малюнком британського митця, що залишився в Австралії. Інший зафарбували ще два роки тому. Двірники виправдовуються, що не знали, що це був твір вуличного мистецтва.
Малюнок було нанесено 2003 року над входом до старовинного театру Рассела.
«Наших прибиральників проінструктували, що вони мають очистити стіну в межах звичайних щоденних обов'язків»,— розповів мер міста.
Чиновник пояснив: картинка, розміщена за територією, де дозволено графіті, проіснувала досі, тому що влада знала, що її створив Бенксі. «Щоб зберегти його творіння, ми робили для них виняток»,— додав градоначальник.
Втрату малюнка з гіркотою сприйняли місцеві бізнесмени та шанувальники вуличної культури. Роботи Бенксі — найталановитішого, провокаційного і загадкового майстра графіті — оцінюють у сотні й навіть тисячі доларів. Серед прихильників його таланту — голлівудські актори Бред Пітт і Анджеліна Джолі.

ОТРУЇЛАСЯ, З'ЇВШИ 15 «ЩАСЛИВИХ» КВИТКІВ
20-річна Аня Ошарова, пітерська студентка, ґрунтовно підготувалася до державного іспиту — перед кабінетом з'їла п'ятнадцять заздалегідь накопичених «щасливих» (із симетричними номерами) автобусних квитків, повідомляє tsn.ua.
Склавши екзамен на п'ятірку, дівчина повернулася додому. Увечері відчула себе кепсько і викликала «швидку допомогу». Студентку з сильним харчовим отруєнням привезли до лікарні.
Вона пролежала під крапельницею в приймальному покої чотири години і тільки після цього трохи прийшла до тями. Розпитавши пацієнтку і обстеживши її, лікарі зробили висновок, що вона отруїлася автобусними квитками.
Зараз Аня почувається добре. Після того, що сталося, шукатиме безпечніший спосіб «спіймати удачу».
Крім того, дівчина вирішила відмовитися від купівлі будь-яких паперових квитків громадського транспорту, а перейти на електронні картки.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».