Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
«ШАХТАР» ПРОГРАВ ФІНАЛІСТУ
У німецькому Гамбурзі відбувся фінальний поєдинок першого в історії розіграшу Ліги Європи — змагання, яке Союз європейських футбольних асоціацій запропонував проводити замість Кубка УЄФА.

Головний тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу, котрий торік привів своїх підопічних до перемоги в останньому Кубку УЄФА, цього разу не надсилатиме вітань до Лондона. Після того, як англійський «Фулгем» потрапив до фіналу Ліги Європи, румунський наставник гірників привітав із цим команду, що на стадії 1/16 фіналу переграла донеччан.
Першим переможцем Ліги Європи став мадридський «Атлетико», якому для тріумфу в зустрічі з «Фулгемом» довелося провести на полі 120 хвилин.
Основний час матчу завершився внічию з рахунком 1:1. Ще в першому таймі на гол Дієго Форлана (32-га хвилина) відповів Саймон Девіс (37-ма хвилина). Поєдинок відбувався в цікавій і гострій з обох сторін боротьбі, та все ж австралійському голкіперу лондонців Марку Шварцеру демонструвати майстерність доводилося частіше.
Ігрова перевага мадридців утілилася у забитий м’яч тоді, коли «Фулгему» залишилося мінімум часу для виправлення ситуації. На 117-й хвилині гри після прострілу Серхіо Агуеро з лівого флангу Дієго Форлан елегантним ударом п’ятою оформив дубль, а з ним — і тріумф мадридського «Атлетико».
Цікавий фінал Ліги Європи все ж не зміг компенсувати перейняту від Кубка УЄФА другорядність цього турніру. Нинішні фіналісти у своїх країнах перебувають не на перших ролях — за один тур до завершення чемпіонату в іспанській Прімері «Атлетико» перебуває на дев’ятій позиції і вище точно не підніметься, «Фулгем» завершив змагання в англійській прем’єр-лізі на дванадцятому місці.
УЄФА провів деякі зміни у форматі другого за рангом клубного турніру, які теоретично мали б посприяти активнішому «перетіканню» потенційних учасників Ліги чемпіонів до Ліги Європи. Посилити інтерес до змагання мав і повноцінний відтепер груповий турнір із шістьма поєдинками замість чотирьох, та все ж цих зусиль поки що недостатньо для підвищення статусу Ліги Європи.
також у паперовій версії читайте:
  • СУМНИЙ ПІДСУМОК «ЧОРНОМОРЦЯ»
  • «ФОРМУЛА-1» У ПОШУКАХ ЛІДЕРА
  • «БУДІВЕЛЬНИК» ЧЕКАЄ НА СУПЕРНИКА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».