Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЧАС ЗМІН: НОВА КОАЛІЦІЯ, НОВИЙ УРЯД, НОВА ОПОЗИЦІЯ
Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про створення нової коаліції в парламенті.
«Згідно зі статтею 83 Конституції України та статтею 71 регламенту Верховної Ради оголошую про формування та реєстрацію в апараті Верховної Ради коаліції депутатських фракцій «Стабільність і реформи» у Верховній Раді шостого скликання»,— повідомив В. Литвин.

Він зазначив, що коаліція депутатських фракцій сформована на підставі угоди про коаліцію депутатських фракцій, підписаної головами цих фракцій. До новоствореної коаліції, за словами В. Литвина, увійшли фракція Партії регіонів, фракція КПУ, фракція блоку Литвина, окремі депутати, загалом 235 народних депутатів, які особистими підписами підтвердили своє рішення.
Після цього Президент України Віктор Янукович вніс кандидатуру Миколи Азарова на посаду Прем’єр-міністра. Верховна Рада голосами 242 народних депутатів підтримала кандидатуру Азарова й призначила його Прем’єр-міністром.
За поданням новопризначеного Прем’єр-міністра Верховна Рада затвердила членів Кабінету Міністрів. За відповідну постанову проголосувало 240 народних депутатів.
Таким чином, першим віце-прем’єр-міністром став Андрій Клюєв, віце-прем’єр-міністрами — Борис Колесніков, Володимир Семиноженко, Володимир Сівкович, Віктор Слаута, Сергій Тігіпко, Віктор Тихонов.
Міністрами призначено: охорони навколишнього природного середовища — Віктор Бойко, палива та енергетики — Юрій Бойко, транспорту та зв’язку — Костянтин Єфименко, промислової політики — Дмитро Колєсніков, охорони здоров’я — Зіновій Митник, внутрішніх справ — Анатолій Могильов, праці та соцполітики — Василь Надрага, житлово-комунального господарства — Олександр Попов, аграрної політики — Микола Присяжнюк, сім’ї, молоді та спорту — Равіль Сафіуллін, освіти і науки — Дмитро Табачник, культури і туризму — Михайло Кулиняка, економіки — Василь Цушко, фінансів — Федір Ярошенко, регіонального розвитку та будівництва — Володимир Яцуба, з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи — Нестор Шуфрич, юстиції — Олександр Лавринович, вугільної промисловості — Юрій Ященко, міністром Кабінету Міністрів — Анатолій Толстоухов.
Після цього новопризначені урядовці, які є народними депутатами України, склали із себе депутатські повноваження.
Верховна Рада також своєю постановою звільнила з посади голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка і призначила новим головою СБУ Валерія Хорошковського.
Верховна Рада підтримала пропозиції Президента України і ухвалила постанову про призначення Костянтина Грищенка міністром закордонних справ України, а міністром оборони України — Михайла Єжеля.

* * *

Учора ж фракція БЮТ оголосила про перехід до опозиції й формування опозиційного уряду. Відповідну заяву від імені фракції зробив на засіданні Верховної Ради лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.
І. Кириленко заявив, що БЮТ очікує, що Конституційний Суд ще раз дасть чітку оцінку цих дій.
Він нагадав, що фракція БЮТ сьогодні, згідно з регламентом ВР, ухвалила рішення про перехід в опозицію до нелегітимної коаліції й нелегітимного уряду. «Сьогодні ми також формуємо опозиційний уряд — уряд майбутнього, і відповідний протокол ми передаємо до президії»,— сказав він.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ТИМОШЕНКО— ЛІДЕР ОПОЗИЦІЇ
  • ЧОМУ НЕ ВІДБУВСЯ «УКРАЇНСЬКИЙ ПРОРИВ»
  • США ГОТОВІ ДО СПІВПРАЦІ
  • ЧИ ПОТРІБНА КРАЇНІ ТАКА КОАЛІЦІЯ?

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».