Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗНАЙДЕНО ВЕЛЕТЕНСЬКУ ГОЛОВУ ДІДА ТУТАНХАМОНА
Велетенську голову фараона Аменхотепа III із червоного граніту виявили єгипетські археологи біля поховального храму цього стародавнього царя на західному березі Нілу в Луксорі. Про це розповів керівник Вищої ради у справах старовини Єгипту Захі Хавас, повідомляє tsn.ua.

«Фрагмент добре зберігся. Скульптуру виготовлено з високохудожньою точністю, на ній дотепер збереглися фрагменти розпису», — зазначив він.
Знайдена голова Аменхотепа сягає 2,5 м заввишки. Колись вона увінчувала велетенську статую фараона, інші фрагменти якої вчені також відшукали.
Небмаатра Менес Аменхотеп III Гехеммут був фараоном із 17-ї династії, правив у 1390–1352 рр. до н. е. Під час його царювання Стародавній Єгипет не воював, його розбудовували: зводили храмовий комплекс Солеба, численні святилища у різних куточках країни, розкішні урядові резиденції на західному березі Нілу.
Дружинами Аменхотепа III були представниці правлячих будинків найвпливовіших держав Близького Сходу — він був одружений з міттанійською принцесою і дочкою вавилонського царя. Наступником фараона став Ехнатон (Аменхотеп IV) — фараон-єретик і прабатько монотеїзму, котрий прославився своєю релігійною реформою, а онуком — Тутанхамон, чиє нерозграбоване поховання збереглося до наших днів.

ДО ШКОЛИ ЧАКЛУНСТВА ПУСКАТИМУТЬ ЗА 200 ДОЛАРІВ
Навесні в американському штаті Флорида в парку розваг «Юніверсал Орландо Резорт» відкриють школу чаклунства Хоґвартс, повідомляє Gazeta.ua.
«Атракціон «Чарівний світ Гаррі Поттера» розміщуватиметься на восьми гектарах площі,— розповідає дизайнер Томас Грінвельд.— На великих екранах у 3D-форматі транслюватимуть найкращі епізоди з фільмів про юного чарівника. У крамницях можна буде купити диски і плакати з фотографіями та автографами виконавців головних ролей — акторів Деніела Редкліффа, Еми Вотсон і Руперта Ґрінта. Плакат із автографом Гаррі Поттера коштуватиме 50 доларів. Вартість входу до школи чаклунства — 200 доларів».
До ціни квитка входить катання на атракціонах. У магазинах і кав’ярнях продаватимуть страви, якими годували учнів школи Хоґвартс.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».