Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
«ВОЛОДАР БУРІ» ОТРИМАВ ШІСТЬ «ОСКАРІВ»
У США в театрі Кодак у Лос-Анджелесі відбулася 82-га церемонія вручення премії «Оскар». Головну нагороду американської кіноакадемії одержав фільм «Володар бурі», повідомляє РІА «Новости».

Кетрін Бігелоу, творець стрічки, стала першою в історії кінопремії жінкою, котра завоювала відразу дві головні нагороди у світі кіно — за найкращий фільм року і як найкращий режисер. Її робота тріумфально перемогла головного конкурента — найкасовіший в історії Голлівуду блокбастер «Аватар» Джеймса Кемерона, її колишнього чоловіка, — одержавши шість «Оскарів» із дев’яти номінацій (решта чотири — за найкращий оригінальний сценарій, найкращий монтаж, найкраще зведення (мікшування) звуку та найкращий звуковий монтаж). «Аватар» задовольнився «Оскарами» за кращі спецефекти, художню постановку і роботу оператора.
«Повелитель бурі» — малобюджетна стрічка, що розповідає про службу в Іраку групи фахівців зі знешкодження вибухових пристроїв. На думку критиків, цей фільм є одним із кращих свідоцтв про іракську війну.
Бігелоу народилася в Каліфорнії, її батько був менеджером фабрики фарб, а мати — бібліотекарем. Кетрін починала кар’єру у світі кіно художником, захоплювалася сучасним мистецтвом. Була також моделлю і акторкою. Вона розписалася з Кемероном 1989-го й розлучилася 1991 року без скандалів. «Володар бурі» — її восьмий фільм. Критики порівнювали його конкуренцію з найкасовішим в історії Голлівуду «Аватаром», на створення якого витрачено понад 220 млн доларів, з біблійним сюжетом про битву Давида й Голіафа.
«Оскара» за найкращу жіночу роль одержала Сандра Баллок («Невидима сторона»), котра за день до того здобула «Золоту малину» за участь в іншій стрічці. Актор Джефф Бріджес узяв «Оскар» за найкращу чоловічу роль («Божевільне серце»).
Найкращою стрічкою іноземною мовою названо аргентинський «Секрет у їхніх очах» Хуана Хосе Кампанелли, найкращим повнометражним анімаційним фільмом — «Угору».
Найкращими акторами другого плану Академія кіномистецтв визнала Мо’Нік («Тужся») та Крістофа Вальца («Безславні виродки»).
Рейтинг церемонії вручення заповітних статуеток «Оскар», яку транслювала в прямому ефірі телекомпанія Ей-Бі-Сі, на 14% перевищив показник минулого року. Тоді передачу за участі провідних зірок Голлівуду переглянули 36,3 млн американців, а цьогоріч глядачами захопливого шоу стали 41,4 млн осіб, повідомляє рейтингова компанія «Нельсон Кампані». Нагадаємо, що за всі роки проведення шоу найбільша кількість шанувальників кіно — 55 млн американців — збиралася біля телевізорів 1998 року, коли кінохіт режисера Джеймса Кемерона «Титанік» зібрав рекордні 11 премій.

РОЗДАЛИ«ЗОЛОТУ МАЛИНУ»
Напередодні вручення «Оскара» в Голлівуді відбулася традиційна церемонія присудження кінематографічної премії «Золота малина», якою відзначають найгірші досягнення в кіномистецтві, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Найгіршим фільмом 2009-го визнано фантастичний бойовик «Трансформери. Помста занепалих». Режисер цієї стрічки Майкл Бей також отримав «Золоту малину» за найгіршу режисуру, а сценарист — за найгірший сценарій.
Дві антипремії отримала і актриса Сандра Баллок — за найгіршу жіночу роль у фільмі «Все про Стіва» і найгірший акторський дует із Бредлі Купером у цій же кінострічці.
Найгіршими акторами десятиліття «антиоскар» назвав Едді Мерфі й Періс Хілтон.
Церемонію вручення «Золотої малини» вигадав американець Джон Вілсон для того, щоб відплатити по заслузі бездарним і халтурним роботам великого екрана. Вкриту золотою фарбою пластмасову ягоду присуджує міжнародне журі, до якого входять 650 журналістів із 20 країн світу, котрі пишуть про кіно.
також у паперовій версії читайте:
  • GOGOL BORDELLO ЗАПИСАВ НОВИЙ АЛЬБОМ
  • КІНОПРОГНОЗИ «ТАЙМС»
  • КИЇВ УРАЗИТЬ ТЕКОРА РОДЖЕРС
  • РОЗФАРБУВАЛИ КУЛЬТОВУ РАДЯНСЬКУ КІНОКОМЕДІЮ
  • НАЙЛІПШЕ І НАЙГІРШЕ ВБРАНІ НА ЧЕРВОНІЙ ДОРІЖЦІ
  • НАЙКРАЩИЙ КОНЦЕРТНИЙ РОК-АЛЬБОМ УСІХ ЧАСІВ
  • «УОЛЛ-СТРІТ-2» ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ ФІНАНСОВІЙ КРИЗІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».