Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
НЕ ОБІЙДЕТЬСЯ БЕЗ «ХУЛІГАНСТВА»
12 березня у Великому залі Національної музичної академії України імені П. Чайковського відбудеться концерт знаменитої американської джазової групи Sex Mob.

Квартет, лідером якого є один з найяскравіших представників нью-йоркської експериментальної сцени слайд-трубач Стівен Бернстін, виступить у Києві з програмою «Sexotica». Концерт проходитиме в рамках європейського туру, в який команда відправиться в розширеному складі. Разом з постійними учасниками бенду (саксофоністом Брігганом Крауссом, контрабасистом Тоні Шерром і барабанщиком Кенні Воллесеном) гастролюватиме DJ Olive (лептоп, вертушки).
Альбом «Sexotica» (2006), який став основою гастрольної програми гурту,— останній на сьогодні студійний диск Sex Mob. Цей запис був номінований на премію Grammy в категорії «найкращий сучасний джазовий альбом». До платівки увійшла авторська музика в дусі знаменитого американського піаніста і композитора Мартіна Денні (1911–2005), «хрещеного батька» жанру екзотика (неймовірно популярна у 60-ті роки минулого століття дивна музика, заснована на псевдо-етнічних мелодіях тропіків). Нью-йоркські музиканти успішно впоралися із завданням поєднати сучасну електронну музику і акустичний експериментальний джаз. І при цьому вони залишилися вірними своєму головному принципу — розважати публіку.
На концерті прозвучать і композиції з попередніх альбомів Sex Mob. А саме: знамениті «хуліганські» аранжування хітів Los del Rio (Macarena), Курта Кобейна (About a Girl), Пола МакКартні (Live and Let Die), Міка Джаггера та Кіта Річардса (Ruby Tuesday), мелодій з фільмів про Джеймса Бонда і джазових стандартів Дюка Еллінгтона. Ведучий концерту — Олексій Коган. Генеральні партнери проекту — школа англійської мови «Оксфорд Клас», «KVAZ.ARt».

КІНО ВІД БЕНКСІ
Британець Бенксі — представник вуличного мистецтва «стріт-арту»— здивував усіх, представивши на «Берлінале» документальну стрічку «Вихід через сувенірну крамницю», повідомляє 24tv.com.ua.
Його роботи, створені за допомогою балончика фарби та картонного шаблона, нині оцінюють сотнями тисяч фунтів. Їх продають з престижних аукціонів і вони є у кожного поважного колекціонера сучасного мистецтва. Однак своє справжнє ім'я Бенксі тримає у таємниці — боїться поліцейських санкцій за вуличні картини.
«З одного боку, його особа нікому не відома, а з іншого — він суперзнаменитість. Він водночас і вуличний маляр, і супердорогий митець. Це своєрідний парадокс. Гадаю, саме це в ньому інтригує людей»,— говорить про нього арт-критик Річард Корк.
Головний герой фільму — французький режисер Т'єрі Ґетта, котрий намагається знайти Бенксі й узяти в нього інтерв'ю. Тобто британський митець зняв стрічку про того, хто намагається зняти картину про нього. Деякі арт-критики встигли назвати стрічку майстерною провокацією, а її героя — персонажем, якого вигадав сам Бенксі.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРЕМІЮ «СЕЗАР» ОТРИМАВ «ПРОРОК»
  • ТАЙЛЕР ПОВЕРТАЄТЬСЯ В AEROSMITH
  • ВІДМОВИЛА РОСІЙСЬКОМУ РЕЖИСЕРОВІ
  • ПЕРЕЗАПУСТЯТЬ ФРАНШИЗУ «АМЕРИКАНСЬКИЙ ПИРІГ»
  • «МАЛЕНЬКОГО ПРИНЦА» ЗНІМУТЬ У 3D-ФОРМАТІ
  • ПЕРШИЙ КОМІКС ПРО СУПЕРМЕНА ВАРТИЙ МІЛЬЙОНА
  • НАГОРОДИ ВІД ELLE
  • ДІСТАЛАСЯ РОЛЬ РОБЕРТА КЕННЕДІ
  • НАЙКРАЩІ ГУРТИ БРИТАНІЇ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».