Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
НЕМАЄ ПОСЛУГ — НЕМАЄ ОПЛАТИ
Кабінет Міністрів України своєю постановою № 151 від 17 лютого поточного року затвердив порядок проведення перерахунку розміру плати за надання послуг із централізованого опалення, постачання холодної й гарячої води і водовідведення у разі ненадання їх або надання не в повному обсязі, зниження їхньої якості. Текст постанови опубліковано на урядовому порталі.

Згідно з документом у разі ненадання послуг або надання їх не в повному обсязі, зниження їхньої якості, зокрема відхилення кількісних і якісних показників від нормативних, виконавець перераховує розмір плати за фактично надані послуги шляхом зменшення розміру плати за надання послуг.
Виконавець зобов’язаний провести впродовж наступного за розрахунковим терміном місяця перерахунок розміру плати за житлово-комунальні послуги (ЖКП), незалежно від заборгованості за надані послуги.
Документом установлено: якщо надання послуг із централізованого опалення почалося пізніше встановленого терміну або опалювальний сезон достроково завершився, а також за наявності перерв у наданні послуг, що перевищують 12 годин на добу раз на місяць, плату за послуги зменшують на 3,3% місячної плати за кожну добу перевищення допустимого терміну відхилення від показників.
Якщо фактична температура у приміщеннях нижча за норматив (допустиме відхилення — 12 годин на добу раз на місяць), то плату за теплопостачання знижують на 5% за кожний градус відхилення від 18 до 12 градусів у житлових приміщеннях. При температурі в житлових приміщеннях нижче 12 градусів (у кутових кімнатах — нижче 14°) плату за централізоване опалення не стягують.
У разі перерви при наданні послуг із централізованого постачання холодної й гарячої води (допустимий термін відхилення — не більш як шість годин на добу при цілодобовому водопостачанні й не більш ніж 30% загального часу постачання води за графіком (не більш як два рази на місяць) плату знижують на 3,3% місячної плати за кожну добу перевищення допустимого терміну відхилення.
За невідповідності складу і властивостей води державному стандарту питної води, вимогам санітарного законодавства і дозволам Держспоживстандарту плату знижують на 20% за весь термін.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • СОЦІОЛОГИ ЗАДОВОЛЕНІ
  • ЧОГО ХОЧУТЬ УКРАЇНЦІ?
  • МінЖКГ ЗАКЛИКАЄ ГОТУВАТИСЯ ДО ПОВЕНЕЙ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».