Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ТОВСТУНИ ПЛАТИТИМУТЬ БІЛЬШЕ
З 1 квітня огрядні люди зможуть літати лайнерами авіакомпанії Air France лише в тому разі, коли сплатять за два місця в салоні, повідомляє Укрінформ. Єдине послаблення, яке керівництво допустило щодо повних клієнтів,— їм обіцяють зробити 25-відсоткову знижку при купівлі другого квитка.

Адміністрація авіакомпанії аргументує не дуже популярне рішення турботою про безпеку пасажирів. «Нам потрібно переконатись в тому, що спинка крісла може вільно підніматися і опускатися, і що всі люди надійно пристебнуті ременями безпеки»,— цитує слова представника Air France видання Sydney Morning Herald. Крім того, перевізник обіцяє повернути огрядному пасажирові вартість другого квитка, якщо в салоні літака будуть вільні місця.

МУЗЕЙ ШОКОЛАДНИХ ВИРОБІВ
Унікальний парк-музей солодощів відкрився в Пекіні, повідомляє РІА «Новости». Тонни шоколаду, карамелі й льодяників використано для створення експонатів: 500 шоколадних воїнів з гробниці Цинь Шихуана, 12-метрової копії Великої китайської стіни, а також копій нефритових статуеток, китайського фарфору і живопису.
Окремий зал музею присвячено стильному і солодкому життю — шанувальники прекрасного побачать там їстівні сумки від провідних світових дизайнерів, модельне взуття і навіть автомобіль марки BMW (на створення повномірної моделі машини знадобилося близько двох тонн шоколаду).
Для збереження солодких експонатів у приміщенні виставки цілодобово підтримують «комфортну» для шоколаду температуру, що не перевищує 18 градусів. Музей працюватиме до квітня. Що буде з виставковими експонатами потім, поки невідомо.
«Експерти на наше прохання працюють над технологією, яка допоможе зберегти те, що ми бачимо тут сьогодні, адже термін життя шоколаду короткий, це чутливий до світла, температури і вологи продукт»,— говорить одна з організаторів виставки Аніта Сунь. За її словами, аналога створеного в Пекіні парка немає ніде у світі.
Організатори зазначають, що мета виставки — ознайомити жителів Піднебесної зі світовою шоколадною традицією.
«Ми хочемо не лише показати, що можна створити з шоколаду, а й розповісти, які країни і що привнесли в культуру цих солодощів»,— пояснила співрозмовниця агентства. Для цієї мети в окремому приміщенні музею представлено стенди, що розповідають про шоколадні традиції різних країн. Так, на виставці можна дізнатися, що німці першими додали до шоколаду алкогольні начинки, а американці поставили виробництво шоколаду на потік.
Організатори чекають, що за час роботи парк відвідають понад 1,5 млн гостей. Притому, що вхідний квиток коштує 80 юанів (приблизно 12 доларів), тільки на продажу вхідних квитків вони зароблять близько 18 млн доларів.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • МАНДРИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».