Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
КОРЕЙЦІ ЛІКУЮТЬ ДІТЕЙ ВІД МАЛОГО ЗРОСТУ
Південну Корею накрила хвиля нового захоплення. Наслухавшись заяв міжнародних дослідників, що високий зріст сприяє кар'єрі, жителі країни звертаються до традиційних і нетрадиційних методів, аби їхні діти підросли, повідомляє РБК-Україна.

Намагаючись допомогти своїм чадам «витягнутися», корейці штурмують численні клініки, що пропонують гормонотерапію, традиційні східні методи, спеціальні вправи і багато іншого.
«У нашому суспільстві все залежить від зовнішності,— вважає 35-річна жінка на прізвище Сео, яка щомісяця витрачає по 770 доларів на «витягування» своєї дочки і 4-літнього сина.— Боюся, що моя донька нижча від своїх однолітків. Я не хочу, щоб через зріст над нею сміялися і вона втратила впевненість у собі».
До програми лікування, котру проходять діти Сео, входить акупунктура, ароматерапія і вживання двічі на день тоніка, що містить оленячий ріг, женьшень та інші лікарські трави.
Утім, попри шалену популярність методів «витягування» дітей, деякі вчені скептично ставляться до подібних дій і сумніваються в їхній ефективності. «Немає жодних клінічних або інших доказів, що вони працюють. Реклама часто не відповідає дійсності й розрахована на те, аби обнадіювати батьків. Більшість корейських сімей мають одну дитину і бажають зробити для неї все, що в їхніх силах»,— зазначає Юн Мьонг, головний дослідник компанії Consumers Korea.
Нагадаємо: жителі як Південної, так і Північної Кореї часто комплексують через малий зріст. Високі люди увійшли в моду разом із культурою Заходу та її стандартами краси. «На телебаченні всі молоді зірки високого зросту. З огляду на властивий нашому суспільству стадний інстинкт, бути низьким — це проблема. Низькі діти стають ізгоями»,— говорить Парк Кі-вон, керівник однієї з клінік росту.

СВЯТА ЗРОБИЛИ З ПАПУГИ ХРОНІЧНОГО АЛКОГОЛІКА
Тривалі новорічні канікули відгукнулися гірким похміллям не тільки людям, а й братам нашим меншим. Незвичайний пацієнт потрапив до ветлікарні Ставрополя — хвилястий папужка, що страждає на хронічний алкоголізм, повідомляє tsn.ua.
«Власниця пташки розповіла, що вперше Кеша напився випадково, рік тому,— говорить ветлікар Олексій Єрмолаєв.— Коли прийшли гості, його випустили політати. Папужка сів на стіл, і хтось з чоловіків пригостив його шматочком хліба, просоченим горілкою».
Ефект був приголомшливий — захмеліла пташка пританцьовувала, як п'яний матрос, закочувала оченята, голосила щось незрозуміле. Видовище було кумедне. Відтоді щоразу, коли приходили гості, Кешу поїли і насолоджувалися «шоу п'яного папуги».
Незабаром трирічний папуга міцно «підсів на склянку»: бився в клітці, влаштовував «істерики», поки йому не наливали в поїлку міцного. Через рік непробудного пияцтва Кеша захворів: у нього почало випадати пір'я, на шкірі утворилися струпи, він перестав розмовляти. Господарі вирішили, що час рятувати пернатого алкоголіка, і звернулися по допомогу до фахівців.
«Коли його принесли до нас, на пташку було боляче дивитися,— розповідає ветлікар. — У папужки був яскраво виражений абстинентний синдром: прискорене серцебиття, інтоксикація організму, рідке оперення. Ми дали йому вітаміни та зробили нейтралізуючий укол, щоб зняти «ломку». У моїй практиці — це перший випадок лікування такого незвичайного хворого».
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • МІСЯЦЕСЛІВ
  • ІМЕНИННИКИ В ЛЮТОМУ
  • ФАКТ
  • ДИВА
  • НОУ-ХАУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».