НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ

У ЛОС-АНДЖЕЛЕСІ ВРУЧЕНО ПРЕМІЇ AMERICAN MUSIC AWARDS
Королю поп-музики Майклу Джексону посмертно присуджено чотири престижні у музичному світі премії American Music Awards. Нагороди отримав його брат Джермейн Джексон. Присутні на церемонії вітали таке рішення гучними оваціями і стоячи, повідомляє NEWSru.ua.

Загалом Джексона номінували на п'ять премій: «Виконавець року», «Найкращий виконавець» і «Найкращий альбом» (збірка хітів «Number Ones»), а також найкращий співак у двох жанрових категоріях — «поп/рок» і «соул/r&b». У результаті «король поп-музики» виграв у всіх категоріях, за винятком головної номінації — «Виконавець року».
Нагадаємо, що Джексон установив рекорд в історії American Music Awards, отримавши 1983 року одразу вісім нагород у восьми номінаціях за альбом Thriller. Повторити такий успіх вдалося лише Вітні Х'юстон 1992-го із саундтреком до фільму «Охоронець».
Найпрестижнішу нагороду в музичному світі, яка відображає визнання публіки, — «Виконавець року» — присуджено 19-літній співачці Тейлор Свіфт. Вона також перемогла в номінаціях «Найкраща співачка в стилі кантрі» й «Найкраща співачка поп/рок».
Тейлор не змогла особисто отримати нагороду, бо перебуває в Лондоні. «Це несподівано висока честь для мене перемогти в номінації, на яку також висунуто Майкла Джексона»,— сказала вона під час телемоста зі столицею Британії.
У жанрі «реп» і «хіп-хоп» переміг репер Jay-Z, найкращою співачкою в жанрі «соул/r&b» стала Бейонсе, в жанрі альтернативного року нагорода у групи Green Day, в жанрі «кантрі» найкращим співаком названо Кейта Урбана. Премію «Міжнародне визнання» завоювала Вітні Х'юстон, яка лишень у вересні після тривалої перерви, пов'язаної з проблемами в особистому житті, знову з'явилася на публіці.
Переможець American Music Awards визначається народним голосуванням. Премія, що вручається у восьми номінаціях, задумана в середині 70-х років минулого століття як конкурент премії Grammy, яку присуджує професійне співтовариство.
також у паперовій версії читайте:
  • НАЗВАНО ПЕРЕМОЖЦІВ «ЕММІ»
  • ПЕРЕОЦІНЕНІ ЗІРКИ
  • КОРОНА «МІСІС СВІТУ» У РОСІЯНКИ
  • РЕКОРДНИЙ ГОНОРАР
  • НАЙКРАЩИМ ПІСНЯМ THE ROLLING STONES ПРИСВЯТИЛИ ВИНО
  • ЗАВЕРШЕННЯ ТЕЛЕЕПОХИ
  • ТРІУМФАЛЬНА ПРЕМ'ЄРА
  • БОЛІВУД ЗМІНЮЄТЬСЯ
  • ГОЛЛІВУД У КРИЗУ ВІДДАЄ ПЕРЕВАГУ НЕВІДОМИМ АКТОРАМ