РОЗМАЇТТЯ

НЕ ПЕРЕВЕЛИСЯ ЩЕ ЧЕСНІ ЛЮДИ
Житель французького міста Лілля знайшов на смітнику 100 тис. євро, повідомляє tsn.ua. Чоловік вирішив за «кризовою» звичкою дослідити вміст сміттєвого контейнера і помітив пакет.

«Я пнув його і почув металевий дзвін. Розгортаю і бачу бляшану коробку, а в ній — купу грошей. Спочатку спало на думку — куплю собі новий трейлер. Але потім схаменувся, закрив коробку і повернувся до офісу», — розповідає Івон Вонтерхем.
Як з'ясувалося пізніше, гроші в бляшанку довгий час складала стара сімейна пара. Однак діти доправили батьків до будинку престарілих, а всі їхні речі викинули. Чоловік, який знайшов скарб на смітнику, відніс його власникам.
А в Аргентині водій автобуса повернув неуважному менеджерові забуту ним валізку з грішми. Випадок стався в столиці провінції Сан-Хуан на заході країни. Після зміни шофер перевіряв салон автобуса і знайшов дипломат, у якому було 460 тис. дол. в національній й іноземній валюті.
Водій вирішив, що гроші належать людині, яка зійшла на перехресті. Він поїхав туди, де висадив пасажира-невдаху, і знайшов чоловіка на межі нервового зриву. Молодик пояснив, що у валізці — гроші компанії, у якій він працює. За чесність він видав водієві винагороду — 80 доларів, а той з чистою совістю рушив додому до сім'ї.
«Такі випадки випробовують на міцність. Я почав працювати зі своїм батьком у восьмирічному віці, він завжди мене вчив: що твоє — те твоє, а чуже — це чуже»,— сказав чесний водій місцевим журналістам.

НАЙЩАСЛИВІШЕ МІСТО НА ЗЕМЛІ
Бразильське місто Ріо-де-Жанейро — найщасливіше у світі, повідомляється на сайті «Forbes». Рейтинг складено за підсумками опитування десяти тисяч людей в 20 країнах світу.
Ріо випередило Сідней, Барселону, Амстердам і Мельбурн, які посіли місця з другого по п'яте. За словами дослідників, результати відображають уявлення людей, а не справжній стан речей.
«Це дослідження сприйняття, а не реальності»,— вважає один з організаторів опитування Саймон Анхольт. На його думку, лідерські позиції Ріо-де-Жанейро і Барселони — данина романтичному уявленню про них як про святкові місця.
До десятки найщасливіших міст світу потрапили також Мадрид, Сан-Франциско, Рим, Париж і Буенос-Айрес.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • НОУ-ХАУ
  • ДИВА
  • ЖАХ!
  • РЕКОРДИ