РОЗМАЇТТЯ

НАЗВАНО НАЙКОРИСНІШІ ПРОДУКТИ
Журнал «Forbes» опублікував список найкорисніших для здоров'я людини продуктів, повідомляє tsn.ua. Це ягоди, горіхи й боби, які є в меню всіх довгожителів. А гранатовий сік, котрий сприяє зниженню тиску і протидіє раковим клітинам, названо ще й «природною віагрою».

Видання, заперечуючи авторам деяких популярних дієт, стверджує, що натуральне м'ясо худоби, вирощеної на зелених пасовищах, є одним з найздоровіших і найнеобхідніших для життєдіяльності людини продуктів. До постачальників життєво важливих для організму живильних компонентів належать також свіже молоко, яйця й лосось, виловлений в океані, а не вирощений фермерами.
Журнал нагадує, що у світі немає «поганих» овочів, й особливо наголошує на поживній цінності будь-якої капусти. Найкориснішими фруктами названо яблука. У раціоні тих, хто піклується про своє довголіття, мають бути також цибуля і часник. Серед напоїв першість утримує еліксир здоров'я — зелений чай.
Усі названі овочі й фрукти ліпше вживати сирими, щоб зберегти їхні цілющі властивості, решту продуктів слід піддавати мінімальній тепловій обробці.
Додамо, що журнал «Time» нещодавно склав список найменш здорової їжі. До переліку ввійшли страви американського фаст-фуду, такі як смажена картопля у «Five Guys», гарячий шоколад від «Starbucks» і шоколадний коктейль з «McDonald's».

ЗМІЄЛОВ ВРЯТУЄ ВАРНУ ВІД НАШЕСТЯ ПЛАЗУНІВ
Мерія Варни запровадила офіційну посаду змієлова, щоб позбутися небаченого нашестя плазунів, повідомляє Укрінформ. Цього року в багатьох районах Болгарії з'явилося безліч змій, зокрема отруйних. З полів вони потрапляють у міські парки і сквери, повзають по кам'янистих пляжах. Прорахувавши ризики, міська влада найняла фахівця для вирішення цієї проблеми, повідомив на брифінгу для журналістів мер Варни Кирил Йорданов.
Професійний змієлов Василь Стоянов, який обіймає цю посаду, має величезний досвід роботи з плазунами. Він щодня виїжджає на виклики громадян і відловлює змій у парках, на присадибних ділянках й у будинках. Мерія уклала з ним договір терміном до 31 грудня цього року.
Болгарія не єдина країна, що потерпає від змій. Фермери емірату Рас-аль-Хайма (ОАЕ) зіткнулися з подібним нашестям ще в червні. Найбільше плазунів бачили в районі Аль-Хамранійя. Причому, за словами фермерів, непрошені гості належать до екзотичних видів тропічних отруйних змій. Землероби вважають, що їхні яйця могли завезти з добривами, імпортованими Еміратами з тропічних країн, під впливом місцевої спеки з них вилупилися небезпечні плазуни.
Представники влади розпорядилися вилучити з продажу в еміраті Рас-аль-Хайма всі підозрілі добрива й оголосили боротьбу з «подарунками з тропіків», щоб не допустити їхнього поширення в інших місцях.

ІМЕНИННИКИ У ВЕРЕСНІ
1 — Андрій, Текла, Тимофій.
2 — Самійло.
3 — Васса, Тадей.
4 — Агафон, Євлалія, Панас.
5 — Євтихій, Каленик.
6 — Арсен, Євтихій, Петро, Юрій.
7 — Варфоломій, Тит.
8 — Андріан, Наталія.
9 — Анфіса, Пимін, Сава.
10 — Ганна, Мойсей, Сава.
11 — Іван.
12 — Данило, Іван, Олександр, Павло.
13 — Геннадій, Купріян.
14 — Марфа, Семен.
15 — Богдан, Іван.
16 — Василина, Домна, Іван, Петро, Феоктист, Юхим.
17 — Вавило, Мойсей, Федір, Юліан.
18 — Гліб, Давид, Захар, Єлизавета, Максим, Панас, Раїса, Федір.
19 — Архип, Давид, Кирило, Макар, Михайло.
20 — Іван, Лука, Макар.
22 — Ганна, Йосип, Микита, Феодосій, Харитон.
23 — Андрій, Клим, Павло, Петро.
24 — Богдана, Герман, Дмитро, Ія, Сергій, Фросина.
25 — Семен, Федір.
26 — Валер'ян, Ілля, Корній, Леонтій, Лук'ян, Петро, Юліан.
27 — Іван.
28 — Богдан, Йосип, Максим, Микита, Степан.
29 — Віктор, Ісак, Йосип, Купріян, Людмила.
30 — Віра, Любов, Надія, Софія.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • МІСЯЦЕСЛІВ
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ