БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

ДЖЕРЕЛО БАДЬОРОСТІ
Усе, здавалося, забуте рано чи пізно повертається в наш ужиток. Саме це сталося з нюхальними солями. Зараз, як і раніше, вони — джерело бадьорості, свіжості й приємних ароматів, що забезпечують хороше самопочуття.

Для приготування нюхальної солі треба взяти звичайну кухонну сіль (бажано побільше), насипати її в чашку, додати туди ефірної олії або суміш ефірних олій відповідного складу і дозування, все ретельно перемішати, щоб сіль увібрала в себе олію. Отриману нюхальну сіль засипати в невеликий флакончик або поліетиленовий пакетик. Флакон потрібно щільно закупорити, а пакетик запаяти гарячою праскою, зробити в кількох місцях отвори голкою і покласти його в матер’яний мішечок.
Отже, позбутись хвилювання і відчуття тривоги допоможе нюхальна сіль, приготовлена за таким рецептом: суміш ефірної олії меліси (3 краплі), анісу (2 краплі), ромашки (2 краплі), лаванди (2 краплі) і 1 мл рослинної олії з виноградних кісточок.
l Якщо вас мучить депресія, підійде нюхальна сіль, що складається з суміші ефірних олій бергамоту (2 краплі), вербени (2 краплі), іссопа (2 краплі), лаванди (2 краплі), герані (1 крапля), іланг-ілангу (1 крапля) і 1 мл рослинної олії з виноградних кісточок.
l При головному болі й мігрені рекомендується нюхальна сіль такого складу: ефірні олії лаванди (5 крапель), м’яти перцевої (1 крапля), лимона (1 крапля), мускатника (1 крапля) і 4 мл соняшникової олії. При частих головних болях доцільно завжди мати при собі флакончик із освіжаючою водою такого складу: суміш ефірних олій лимона (3 краплі), лаванди (3 краплі), мускатника (2 краплі) і 50 мл води. Воду і ефірні олії треба налити в темний флакон, закрити його і кілька разів інтенсивно струсити. За потреби нанести кілька крапель цієї освіжаючої води на носову хустку і протерти нею скроні, лоб і потилицю.
l При порушеннях кровообігу рекомендується використовувати нюхальну суміш, приготовлену із суміші ефірних олій мускатника (4 краплі), лаванди (3 краплі), меліси (2 краплі), розмарину (1 крапля), чебрецю (1 крапля) і 4 мл соняшникової олії.
l У квартирі рекомендується тримати мішечок, наповнений нюхальною сіллю з ароматом лаванди: на 2 ч. ложки кухонної солі — суміш ефірних олій лаванди (5 крапель), лимона (2 краплі), бергамоту (2 краплі). Восени і взимку найкраще покласти мішечок на батарею: тоді аромат, що надає освіжаючу дію, поширюватиметься інтенсивніше.
l Щоб позбутися втоми, поставте в кімнаті лампу ароматизації з сумішшю ефірних олій лаванди (2 краплі), вербени (2 краплі), бергамоту (1 крапля), герані (1 крапля) і кедра (1 крапля). Для профілактики застудних захворювань як «начинку» для лампи ароматизації рекомендується використовувати ефірні олії евкаліпта, фенхеля, розмарину, шавлії, чебрецю, чайного дерева.
також у паперовій версії читайте:
  • ЯК ВЕСТИБУЛЯРНИЙ АПАРАТ «ВЛЯПАВСЯ» В ПОЛІТИКУ
  • СЕРЦЯ ВИРОЩУВАТИМУТЬ НА СТОВБУРІ