КРИМІНАЛ

КОНТРАБАНДА — ПОЗА ЗАКОНОМ

За участі Президента України Віктора Ющенка відбулося спільне розширене засідання колегій Генеральної прокуратури, Служби безпеки та Державної митної служби. Темою обговорення був стан додержання митного законодавства, насамперед боротьба з контрабандою, дотримання законодавства в банківській сфері й питання прокурорського нагляду.

Віктор Ющенко привернув увагу учасників засідання до проблем з дотриманням законодавства в цих сферах. Він наголосив, що перебіг розслідування справи стосовно колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського, якого підозрюють у навмисному заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило загибель жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, перебуває в полі особливої уваги глави держави.
Доповідь на спільному засіданні колегій виголосив Генеральний прокурор України Олександр Медведько, який повідомив, що правоохоронні та контрольні органи вживають заходів для дотримання законності в згаданих сферах. Упродовж 2008–2009 років прокуратурою спільно зі Службою безпеки, Митною службою та іншими правоохоронними органами викрито та поламано низку схем тіньового імпорту та псевдоекспорту.
Олександр Медведько зазначив, що на економіку держави негативно впливають порушення в банківській системі, зокрема в тому, що стосується кредитування юридичних осіб та населення, ненадання банками коштів, які призначалися для сплати до бюджету та соціальних фондів тощо.
У засіданні взяли участь голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, голова Державної митної служби Анатолій Макаренко, в. о. голови Національного банку Анатолій Шаповал, міністр аграрної політики Юрій Мельник, прокурори АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя, військові прокурори регіонів та Військово-Морських сил та ін.
За підсумками роботи колегій буде затверджена постанова про заходи, спрямовані на подальше вдосконалення взаємодії відповідних правоохоронних та контрольних органів щодо додержання законодавства в банківській та митній сферах.

Прес-служба Генеральної прокуратури України
також у паперовій версії читайте:
  • ХАБАРНИЦТВУ — БІЙ! ХАБАРНИКАМ — В'ЯЗНИЦІ!
  • ХРОНІКА ПРИГОД