ЩО? ДЕ? КОЛИ?

УСЕ НАЙГІРШЕ — ДІТЯМ?!
Четвертого липня в потязі Ужгород — Київ виявлено з отруєнням 256 осіб, які прямували до Києва з санаторію «Перлини Карпат» у Мукачівському районі Закарпаття. У Львові з потяга було знято 60 дітей і семеро дорослих. Ще двох постраждалих зняли з потяга в Тернополі і двох — у Хмельницькому.

Сьомого липня в Дрогобицьку дитячу обласну лікарню потрапило понад 30 осіб із приватного санаторію «Конвалія». Працівники Львівської обласної СЕС виявили в продуктах дизентерійну паличку.
А третього липня госпіталізовано 15 дітей з оздоровчого центру «Сонячний берег» на Донеччині.
Оздоровницю «Перлина Карпат», де отруїлися київські школярі, тимчасово закрито (до виконання всіх приписів санітарної служби). Відпочивальників, які прибуватимуть сюди за путівками, розміщуватимуть в інших санаторіях краю.
Керівники облсанепідемстанції оприлюднили інформацію, що з обладнання харчоблоку «Перлини Карпат» висіяно сальмонелу і стафілокок. Фахівці ідентифікують цих збудників і з'ясовують, чи могли вони стати причиною масового отруєння дітей. Остаточний висновок стане можливим після того, як надійдуть результати аналізів із медзакладів, де лікували дітей, а також зі санслужби на транспорті. Виявлено також чимало порушень санітарно-гігієнічних норм у санаторії, зокрема під час зберігання риби, масла, а також нестандартні сирки і кефір, неточне маркування на деяких продуктах. Справу про отруєння передано в прокуратуру. У Донецькому обласному СЕС зазначили, що найвірогіднішим чинником передавання інфекції стали страви, приготовлені в харчоблоку дитячого центру, які діти вживали другого липня на вечерю. Забруднення їжі було спричинене через недотримання правил особистої і громадської гігієни персоналом харчоблоку, порушення технології приготування страв, неякісну обробку технологічного устаткування, інвентарю, столового посуду після використання, а також недбале прибирання приміщень.
Остаточний висновок — за Міністерством охорони здоров'я України.


ПУТІН ГОТУЄТЬСЯ ПРИЙНЯТИ ТИМОШЕНКО
Керівники урядів України і Росії — Юлія Тимошенко і Володимир Путін зустрінуться в Москві 29 квітня, повідомив посол РФ у Києві Віктор Черномирдін.

Перед початком офіційного прийому в консульстві РФ у Чернігові дипломат поінформував, що зустріч відбудеться в рамках українсько-російського міжурядового комітету з економічної співпраці. «Там передбачена ціла програма. Тепер триває підготовка до цього візиту. Це економічний комітет, який очолює прем'єр-міністр у рамках міждержавної комісії, очолюваної президентом. Це планова зустріч»,— сказав він.
За словами Черномирдіна, обговорюватиметься переважно «економічний блок питань», повідомляє «Інтерфакс-Україна».
На запитання, чи можливим є відновлення переговорів про надання Україні кредиту РФ, дипломат сказав: «Я не знаю, але це вирішувати Україні. Якщо проситимуть, то, можливо, будуть проведені відповідні переговори».
Раніше Москва перенесла міжурядові консультації з Києвом через підписання меморандуму між Україною і Єврокомісією про модернізацію газотранспортної системи нашої країни. Це рішення було ухвалене на засіданні Радбезу РФ за домовленістю між президентом і главою уряду Росії.
також у паперовій версії читайте:
  • ПІДФАРТИЛО ТАК ПІДФАРТИЛО
  • ОФІЦІЙНИЙ ВІЗИТ ЗАВЕРШИВСЯ
  • ОСТАННЄ ШОУ КОРОЛЯ
  • ЄВРОСОЮЗ ЗАКЛИКАЄ ДО МИРУ
  • ПЕРУАНЦІ ПОВСТАЛИ ПРОТИ ПРЕЗИДЕНТА