РОЗМАЇТТЯ

В'ЯЗЕНЬ РОЗРОБИВ ВІДЕОГРУ ПРО ВТЕЧУ З ГУАНТАНАМО
Нова комп'ютерна гра «Rendition: Guantanamo» надійде в продаж восени у Великій Британії. Одним з її героїв та розробників є колишній в'язень, повідомляє tsn.ua. Творці проекту сподіваються, що гра здобуде неабияку популярність на Близькому Сході, крім того, приверне увагу американських геймерів.

Колишній ув'язнений на Гуантанамо Моаззам Бегг був консультантом, а також частково фінансував проект. У грі Бегг з'явиться як керівник організації, що допомагає підозрюваним врятуватися.
За сюжетом, головний герой потрапить до Гуантанамо, де йому доведеться битися з найманцями, стати об'єктом «наукових» експериментів. Термін його ув'язнення — п'ять років. У нього є син, якого також викрали.
Моаззама Бегга, громадяна Великої Британії, тримали на базі Гуантанамо протягом трьох років, звинувачуючи у зв'язках з терористичною організацією «Аль-Каїда». Звільнили в січні 2005-го.
Розробкою відеогри займається студія «T-Enterprise». За словами представників компанії, на втілення проекту знадобиться 250 тис. фунтів стерлінгів (близько 400 тис. доларів). Гра створюється для консолі Xbox 360.

ЕКСКАВАТОР — НЕ ІГРАШКА
Трирічна дівчинка з Нової Зеландії, поки батьки спали, придбала в Інтернеті екскаватор. Піпі Кінлан увімкнула комп'ютер і натрапила на сайт онлайн-аукціона, який до цього відвідувала її мама. Граючись, вона, як виявилося пізніше, уклала угоду на 20 тис. новозеландських доларів про покупку екскаватора компанії «Kobelco», повідомляє Ananova.
Коли мама дівчинки, Сара Кінлан, прокинулася і сіла за комп'ютер, то зауважила дуже багато електронних повідомлень з сайта Trade Me.
«Я довго не могла зрозуміти, про що йдеться, а коли здогадалася, то була шокована,— розповіла пані Кінлан.— Я покликала чоловіка, який підтвердив мої побоювання. Я запитала, що таке «Kobelco», і дістала відповідь, що це — екскаватор. Потім я поцікавилася, чи не купував він екскаватор. Чоловік сказав, що ні. Тоді ми збагнули, що це зробила Піпі. Але ж їй не подобаються трактори! Вона на риболовлю вдягає парадні сукні».
Жінка подзвонила до адміністрації сайта Trade Me і розповіла цю історію. Вебсайт погодився скасувати оборудку.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • НОУ-ХАУ