ПРОБЛЕМА

ВІД ХАЗЯЙСЬКОГО ОКА Й КІТ ЖИРІЄ
Енергоощадна проблема на Івано-Франківщині перейшла до активного етапу. Йдеться, зокрема, про котельню в обласному центрі потужністю 3,4 МВт. Вона обслуговує мікрорайон міста, працюючи на альтернативному паливі (відходи деревообробних виробництв), що значно заощаджує використання природного газу.

Унікальність цього об’єкта в тому, що уперше в Україні він має промислову потужність, яка дає змогу забезпечити тепловою енергією житловий мікрорайон — із використанням місцевих альтернативних джерел енергії. До цього теплопостачання освітянських, соціальних, культурних об’єктів і житлового фонду на вул. Юності забезпечувалося від існуючої котельні з трьома водогрійними котлами на газовому паливі. Нова котельня фінансувалася за рахунок коштів, передбачених держбюджетом (1,5 млн грн), і власних коштів ДП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» (3,3 млн грн). Паливом для неї є лісосічні відходи від рубок при догляді за лісом, відходи деревообробних виробництв (тирса, стружка, горбилі, рейки), які подрібнюються на етапі підготовки.
Утілювати задумане у життя взялись австрійські фахівці, котрі запропонували безплатно зробити показовий енергоаудит одного об’єкта. Обласна влада вирішила розпочати впровадження проекту з обласної клінічної лікарні. Австрійські спеціалісти запропонували технологію, яка дозволяє заощадити дві третини енергії, що використовує лікарня. Для досягнення такого результату необхідно також утеплити фасад будівлі, поміняти вікна, а тоді встановити котельню й оновити мережі. Наступний крок — запровадження «розумних» систем управління використанням енергоресурсів. Як прогнозують експерти, проект енергозбереження в обласній клінічній лікарні окупиться за чотири роки. У перспективі технологію енергозбереження за зразком австрійських фахівців може бути запроваджено на території області.
Уведення в дію котельні в Івано-Франківську дасть можливість щороку заощаджувати 974,2 тис. грн за рахунок заміни природного газу на використання відходів деревини, її окупність — чотири-п’ять років. Крім того, фахівців ВАТ «Прикарпаттяобленерго» залучають до розробки програм із упровадження автономного опалення приміщень навчальних закладів Івано-Франківська за допомогою електроенергії. Невдовзі на таке опалення перейдуть два дитсадки. Для їхнього обігрівання електроенергією використовуватимуть теплоакумуляційні системи, що накопичуватимуть тепло у нічні години, коли тарифи на електрику значно менші, ніж удень.
Івано-Франківська область має реальну можливість стовідсоткового забезпечення тепловою енергією за рахунок власних нетрадиційних відновлювальних джерел енергії (деревини) на постійній основі. Власне, за оцінками експертів, такі можливості є практично в кожному регіоні України (деревина, буре вугілля, торф, солома тощо).
У ВАТ «Івано-Франківськцемент» (с. Ямниця Тисменицького району) стала до ладу обертова піч із виготовлення клінкеру (напівфабрикат для виробів з цементу). На підприємстві реконструйовано виробництво клінкеру з переведенням технології з «мокрого» на «сухий» спосіб, що відповідає світовому рівню. Використання цієї технології допоможе виробляти до 2300 т клінкеру на добу при зменшенні витрат теплоенергії в межах 770 ккал/кг, зменшить у півтора раза викиди парникових газів, на стільки ж скоротить витрати електроенергії на тонну продукції.
Із уведенням в експлуатацію «сухого» способу виробництва економічний ефект від його впровадження становить 34,7 млн грн За прогнозом 2009 року, передбачено заощадження палива на 72 млн грн, що еквівалентно 34 млн кубометрів природного газу за цьогорічними цінами.
ВАТ «Івано-Франківськцемент» — одне із найуспішніших підприємств з виробництва будівельних матеріалів в Україні. Серед його продукції — спеціальні цементи (зокрема дорожній і тампонажний); гіпсові в’яжучі та медичні неосипні бинти; покрівельний шифер (азбестовий та волокнисто-цементний), комплектуючі вироби до нього, азбестоцементні напірні труби різних діаметрів, а також понад 320 найменувань залізобетонних виробів.
Традиційно енергоємна цементна галузь переорієнтовується нині на використання твердого палива і переходить на виробництво цементу так званим «сухим» способом. Переведення обертових печей, що споживають газ, на тверде паливо (вугілля, відходи нафтопереробної, деревообробної промисловості, відпрацьовані автомобільні шини, фрезерний торф) дозволило знизити енерговитрати на одиницю продукції. Комп’ютерне забезпечення процесу випалу клінкеру, сучасні технологія помелу цементу, система автоматизованого контролю та обліку енергоносіїв, сировини і матеріалів дасть змогу підприємству випускати цемент найвищої якості, сертифікований в Європі.
«Івано-Франківськцемент» — єдине із 14 підприємств України такого типу, що працює без використання газу, воно успішно конкурує своєю продукцією на внутрішньому і зовнішньому ринках.
У перспективі в області — реалізація пілотного проекту зі 100-відсоткового заміщення природного газу для виробництва теплової енергії у комунально-бюджетній сфері.

Сергій ЛИЗАНЧУК, м. Івано-Франківськ
також у паперовій версії читайте:
  • МАНЕВРИ НА РИНКУ ПРАЦІ
  • ТЕПЛО, ЯКОМУ НЕМАЄ АЛЬТЕРНАТИВИ