ЩО? ДЕ? КОЛИ?

ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО: «МИ ЗАКЛАЛИ ХОРОШИЙ СТАРТ НАШІЙ СПІВПРАЦІ»
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко на підсумковій прес-конференції, спільній з секретарем Вищого народного комітету Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамахірії — Аль-Багдаді Алі Аль-Махмуді, подякувала за запрошення та ефективну роботу урядових делегацій обох країн. Вона вважає знаковим той факт, що офіційний візит українського прем’єр-міністра відбувався в День Африки. Вона привітала всіх, хто населяє африканський континент, побажала їм миру, процвітання та добра.

Глава уряду зауважила, що для України візит до Лівії є дуже важливим, зокрема тому, що досягнуто домовленості у сфері диверсифікації енергопостачання. Другим важливим пріоритетом, який відчиняє нашій країні двері до африканського континенту і який є перспективним для України та Лівії, Юлія Тимошенко назвала співпрацю в аграрній сфері, зокрема в постачанні зерна. Третім перспективним напрямом взаємодії обох держав вона вважає співпрацю у виробництві та постачанні до Лівії та інших країн Африки українських літаків. Четвертий напрям — військо-технічна співпраця. За словами прем’єра, підписана міжурядова угода дає шанс розпочати практичну реалізацію проектів у цій сфері.
Юлія Тимошенко запевнила: незважаючи на не дуже добрі елементи співпраці України та Лівії в минулому, «ми як уряд будемо робити все, аби виправдовувати сподівання лівійської сторони та будемо надійними партнерами».
Прем’єр-міністр вважає досягнуті домовленості та визначені пріоритети «ключовою стратегією для обох країн». За її словами, український уряд всіляко намагатиметься втілити напрацьовані проекти в життя. Глава уряду сподівається, що 20 липня в Україні на засіданні українсько-лівійської економічної комісії буде затверджена частина із 17 проектів, які українська сторона передала лівійським колегам під час офіційного візиту. «В Україні склалася традиція, що попередні уряди говорять, а ми робимо... Ми заклали хороший старт нашій співпраці»,— зазначила Юлія Тимошенко.


ПУТІН ГОТУЄТЬСЯ ПРИЙНЯТИ ТИМОШЕНКО
Керівники урядів України і Росії — Юлія Тимошенко і Володимир Путін зустрінуться в Москві 29 квітня, повідомив посол РФ у Києві Віктор Черномирдін.

Перед початком офіційного прийому в консульстві РФ у Чернігові дипломат поінформував, що зустріч відбудеться в рамках українсько-російського міжурядового комітету з економічної співпраці. «Там передбачена ціла програма. Тепер триває підготовка до цього візиту. Це економічний комітет, який очолює прем'єр-міністр у рамках міждержавної комісії, очолюваної президентом. Це планова зустріч»,— сказав він.
За словами Черномирдіна, обговорюватиметься переважно «економічний блок питань», повідомляє «Інтерфакс-Україна».
На запитання, чи можливим є відновлення переговорів про надання Україні кредиту РФ, дипломат сказав: «Я не знаю, але це вирішувати Україні. Якщо проситимуть, то, можливо, будуть проведені відповідні переговори».
Раніше Москва перенесла міжурядові консультації з Києвом через підписання меморандуму між Україною і Єврокомісією про модернізацію газотранспортної системи нашої країни. Це рішення було ухвалене на засіданні Радбезу РФ за домовленістю між президентом і главою уряду Росії.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦЕНТРАЛЬНУ ЄВРОПУ ШТОРМИЛО
  • МОРЯКIВ «AРІАНИ» КАТУЮТЬ?
  • ГЕНПРОКУРАТУРА УЗБЕКИСТАНУ ПОВІДОМЛЯЄ...
  • ОСТАННІЙ ДЗВОНИК
  • ПІВНІЧНА КОРЕЯ РОЗІРВАЛА ПЕРЕМИР’Я
  • ХТО ТОРГУЄ НАРКОТИКАМИ?