ЩО? ДЕ? КОЛИ?

ЮРІЙ ЛУЦЕНКО— БЕШКЕТНИК?
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко провів півдня у відділку поліції аеропорту Франкфурта-на-Майні. Його у стані сильного алкогольного сп'яніння затримали після сутички з правоохоронцями, повідомляє «Німецька хвиля» із посиланням на газету «Bild».

Як пише це видання, Луценка із його 19-річним сином Олександром через неадекватну поведінку не пропустили на борт літака, що о 18.15 вилітав до Сеула. Українці почали сваритися із правоохоронцями, лаятися, кидатися своїми мобільними телефонами.
Поліції довелося застосувати силу. Особливо агресивно поводився син міністра. На нього навіть надягнули кайданки. У відділку у Луценка-молодшого зафіксували значний вміст алкоголю у крові. Міністр уникнув тесту на алкоголь, пред'явивши дипломатичний паспорт. Близько 1.15 ночі вони залишили відділок. У Франкфурті-на-Майні українці мали провести кілька годин в очікуванні пересадки на рейс до Сеула.
У президії поліції Франкфурта-на-Майні «Німецькій хвилі» підтвердили, що інцидент із українським міністром у понеділок мав місце. Німецькі правоохоронці спростовують інформацію про те, що інцидент нібито було «зам'ято». «Це правопорушення зафіксоване у встановленому порядку, і щодо нього буде вжито всіх процесуальних заходів»,— заявив речник поліції. «Усі факти, викладені у газеті «Bild», ми підтверджуємо, крім інформації про кількість проміле у крові затриманого»,— додав він.
Водночас у МВС України заперечили наведену інформацію, зазначивши, що делегація МВС запізнилася у транзитній зоні аеропорту Франкфурта на літак німецької авіакомпанії «Люфтганза», через що українців відмовилися брати на борт. Конфлікту у зв'язку з цим не було, стверджують у відомстві.
У Департаменті зв'язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України Укрінформу повідомили, що делегація МВС України на чолі з Юрієм Луценком через Франкфурт летіла до Сеула з офіційним візитом.


ПУТІН ГОТУЄТЬСЯ ПРИЙНЯТИ ТИМОШЕНКО
Керівники урядів України і Росії — Юлія Тимошенко і Володимир Путін зустрінуться в Москві 29 квітня, повідомив посол РФ у Києві Віктор Черномирдін.

Перед початком офіційного прийому в консульстві РФ у Чернігові дипломат поінформував, що зустріч відбудеться в рамках українсько-російського міжурядового комітету з економічної співпраці. «Там передбачена ціла програма. Тепер триває підготовка до цього візиту. Це економічний комітет, який очолює прем'єр-міністр у рамках міждержавної комісії, очолюваної президентом. Це планова зустріч»,— сказав він.
За словами Черномирдіна, обговорюватиметься переважно «економічний блок питань», повідомляє «Інтерфакс-Україна».
На запитання, чи можливим є відновлення переговорів про надання Україні кредиту РФ, дипломат сказав: «Я не знаю, але це вирішувати Україні. Якщо проситимуть, то, можливо, будуть проведені відповідні переговори».
Раніше Москва перенесла міжурядові консультації з Києвом через підписання меморандуму між Україною і Єврокомісією про модернізацію газотранспортної системи нашої країни. Це рішення було ухвалене на засіданні Радбезу РФ за домовленістю між президентом і главою уряду Росії.
також у паперовій версії читайте:
  • ТРАГЕДІЯ В ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ
  • УКРАЇНЦІ ЗНОВУ В ПОЛОНІ
  • «ГОЛОС ОПОЗИЦІЇ» — В РЕАНІМАЦІЇ, РЕШТА ПОСТРАЖДАЛИХ — У ЛІКАРНІ
  • РОСІЯ ПРОТИ НАТО
  • РЯТУВАЛЬНІ РОБОТИ ТРИВАЮТЬ...