ЩО? ДЕ? КОЛИ?

ІГОР ЛУБЧЕНКО: УКРАЇНСЬКА ЖУРНАЛІСТИКА АКТИВНО ТРАНСФОРМУЄТЬСЯ
Світова журналістика взагалі й українська зокрема трансформуються в контексті науково-технічного прогресу і величезних можливостей, які дають нові відкриття та сучасні технології. Таку думку висловив у своєму виступі на початку дводенної міжнародної конференції «Українська журналістика: пошук відповідей на виклики часу», присвяченої 50-річчю Національної спілки журналістів України, голова НСЖУ Ігор Лубченко.

Він нагадав присутнім історію створення організації та назвав прізвища людей, які доклали до цього найбільше сил. Зазначивши, що за плечима в Спілки «півстоліття боротьби і тривог», І. Лубченко констатував, що утвердження незалежної української журналістики проходить непросто, на неї чекають нові випробування. «Соціологічні дослідження дедалі частіше фіксують падіння довіри до ЗМІ і журналістів, і це — тривожне явище. Ми відкочуємося із зайнятих колись вершин»,— застеріг голова НСЖУ.
За його словами, на етапі підготовки до міжнародної конференції найчастіше доводилося чути два запитання: чи витримають друковані засоби масової інформації конкуренцію з Інтернет-виданнями та як їм вижити в умовах кризи. На його думку, сказати, якими будуть мас-медіа через десять років, наразі не може ніхто, а от на друге запитання відповісти легше. «Розповідайте про те, чого чекають від вас читачі, слухачі й глядачі, не політична тусовка, а кожний наш громадянин. Давайте пам'ятати, що на інформаційному ринку в усі часи був сталий попит на єдиний товар — правду»,— наголосив Ігор Лубченко.


ПУТІН ГОТУЄТЬСЯ ПРИЙНЯТИ ТИМОШЕНКО
Керівники урядів України і Росії — Юлія Тимошенко і Володимир Путін зустрінуться в Москві 29 квітня, повідомив посол РФ у Києві Віктор Черномирдін.

Перед початком офіційного прийому в консульстві РФ у Чернігові дипломат поінформував, що зустріч відбудеться в рамках українсько-російського міжурядового комітету з економічної співпраці. «Там передбачена ціла програма. Тепер триває підготовка до цього візиту. Це економічний комітет, який очолює прем'єр-міністр у рамках міждержавної комісії, очолюваної президентом. Це планова зустріч»,— сказав він.
За словами Черномирдіна, обговорюватиметься переважно «економічний блок питань», повідомляє «Інтерфакс-Україна».
На запитання, чи можливим є відновлення переговорів про надання Україні кредиту РФ, дипломат сказав: «Я не знаю, але це вирішувати Україні. Якщо проситимуть, то, можливо, будуть проведені відповідні переговори».
Раніше Москва перенесла міжурядові консультації з Києвом через підписання меморандуму між Україною і Єврокомісією про модернізацію газотранспортної системи нашої країни. Це рішення було ухвалене на засіданні Радбезу РФ за домовленістю між президентом і главою уряду Росії.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛУКАШЕНКО: «КРИЗИ В БІЛОРУСІ НЕМАЄ»
  • НАС УСЕ МЕНШАЄ
  • У ПЕКІНІ НЕ ЗАДОВОЛЕНІ ЯПОНСЬКИМ ПРЕМ’ЄРОМ
  • ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ
  • ЗАСЛІН «ШУМАХЕРАМ»