УКРАЇНА І СВІТ

УКРАЇНА І ЯПОНІЯ СПІВПРАЦЮВАТИМУТЬ
Україна і Японія мають шанси для ефективної співпраці. На цьому наголосила Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка перебуває з робочим візитом у Токіо, під час ланчу з керівниками провідних японських корпорацій та комітету ділової співпраці з Україною японської федерації бізнесу «Кейданрен».

Прем'єр-міністр також зазначила, що Україна нині має необхідні можливості для того, щоб уперше за 17 років незалежності здійснити потужну модернізацію всіх сфер, зокрема енергетики, сільського господарства, а також реформувати комунальну систему. Україна зацікавлена у співпраці з Японією, оскільки ця країна має потужні інвестиційні ресурси та провідні інтелектуальні технології.
За словами глави уряду, вже здійснено кілька важливих кроків: визначені пріоритети такої співпраці, створені спільні українсько-японські групи з окремих напрямів взаємодії, підписані базові документи. Ці документи є початком розробки комплексної стратегії модернізації, на їх основі Україна і Японія можуть скласти комплексний план дій.
Юлія Тимошенко висловила сподівання на подальшу співпрацю між Україною і Японією відповідно до Кіотського протоколу. Вона нагадала, що 18 березня був підписаний договір між Національним агентством екологічних інвестицій України та Організацією з розробки нових енергетичних та промислових технологій (Японія) про продаж частини квот на скорочення викидів вуглецю в атмосферу. Кошти від продажу квот будуть спрямовані на екологічні проекти.
У відповідь голова комітету ділової співпраці з Україною, голова ради директорів корпорації «Сумітомо» Мотоюкі Ока висловив сподівання, що нинішній діалог між українською урядовою делегацією та керівниками провідних японських корпорацій дасть новий імпульс для поглиблення співпраці між країнами. За його словами, товарообіг між Україною та Японією зростає, зокрема, торік він збільшився на 78% і становив 2,2 млрд доларів. Мотоюкі Ока підкреслив, що вступ України до Світової організації торгівлі посилив сподівання на поглиблення співпраці з Україною. «Це важливий сигнал для всіх країн світу»,— зауважив він.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРЕМ’ЄР ЧЕХІЇ ОТРИМАВ «ЧОРНУ МІТКУ»
  • ЕКОНОМІЧНІ РЕЦЕПТИ І СПОДІВАННЯ
  • ПРИДНІСТРОВСЬКИЙ ФАКТОР
  • АФРИКА МІЖ НАДІЯМИ ТА КРИЗАМИ
  • АМЕРИКАНСЬКО-ІРАНСЬКЕ ПОТЕПЛІННЯ