ЩО? ДЕ? КОЛИ?

ДЕФОЛТУ НЕ БУДЕ
Президент України Віктор Ющенко переконаний, що Україна не допустить ні зовнішнього, ні внутрішнього дефолту.
Про це глава держави сказав, виступаючи перед учасниками Європейського банківського та фінансового форуму, представниками ділових та фінансових кіл Чеської Республіки.


Президент наголосив, що Україна має невеликий обсяг зобов'язань, за якими нині спроможна сплатити навіть за рахунок внутрішнього резерву. Водночас він сподівається, що країна отримає транш МВФ — 12 млрд дол., що дасть змогу зберегти внутрішні резерви на рівні початку поточного року.
За словами Віктора Ющенка, одним з чинників фінансової кризи в Україні було те, що наша держава не змогла налагодити діалог з Міжнародним валютним фондом, тож уряд почав обслуговувати зобов'язання з власних ресурсів. Це, за його словами, стало негативним сигналом на фінансовому ринку. Уряд вчинив недалекоглядно, відхиливши зауваження МВФ, вважає Президент.
Водночас він переконаний, що Україна отримає кредит від МВФ. «Українська антикризова програма повинна мати один невід'ємний елемент — співпрацю з МВФ, з іншими світовими та європейськими банками»,— сказав глава держави.


ПАМ'ЯТІ ЧОРНОВОЛА
Під знаком смутку і глибокої шани до почесного львів'янина й великого дисидента минув день 25 березня у Львові. Члени НРУ, засновником якого був В'ячеслав Чорновіл, представники влади, народні депутати, численні ідеологічні однодумці поклали квіти до пам'ятника голові обласної ради першого демократичного скликання і пом'янули Героя України молитвами і світлими спогадами.

Львів'яни, як і чимало патріотів в інших регіонах, досі, хоч вже минуло десять років, не можуть примиритись із втратою. Адже саме він стояв біля джерел визвольного процесу в роки тоталітарного режиму та ініціював Народний рух. Соратники вважають загибель лідера не випадковою і вимагають подальшого слідства.
Як зазначив колишній керівник Львівщини Микола Горинь, упевненості, що В'ячеслава Чорновола вбили, ніхто не може похитнути. Однак він не вважає, що з оновленого розслідування вийде щось путнє, оскільки є дуже мало зацікавлених людей в урядових структурах, котрі б могли оголосити офіційний висновок. «Ми можемо робити громадські комісії, проводити додаткові слідства, але офіційної думки про причини загибелі Чорновола, напевно, не дочекаємося. До того ж багатьох, які були причетні до трагічного інциденту, вже немає серед живих»,— сказав побратим В`ячеслава Максимовича.
Як члена Народного руху України Миколу Гориня турбує подальша доля цієї політичної сили. За його словами, виникають моменти, коли політичні сили підходять до межі певної вичерпаності, тому необхідно вливати нові ідеї, «свіжу кров». Бо лише на згадках про Чорновола жити політична організація не може.
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕНТАГОН СТУРБОВАНИЙ
  • ГОТУЙТЕ ПАЛЬЦІ!
  • НЕТАНЬЯХУ ГОТОВИЙ ДО ПЕРЕГОВОРІВ
  • ДВІЧІ — «ЯДЕРНИЙ»