РОЗМАЇТТЯ

МОЛОДЯТА ЗМОЖУТЬ ОРЕНДУВАТИ БАЛКОН ДЖУЛЬЄТТИ
Балкон, на якому, як вважають, Джульєтта вислуховувала освідчення Ромео в коханні, невдовзі можна буде орендувати для весільних святкувань, повідомляє Бі-Бі-Сі. Таким чином влада Верони, де відбувається дія п'єси Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта», намагається позиціонувати своє місто як центр романтичного кохання.

Casa Di Guilietta, або будинок Джульєтти,— будівля XIV століття в самому серці італійського міста. За переказами, в ньому колись жила родина Каппелло, яка, можливо, стала прототипом сім'ї Капулетті у вигаданій історії Шекспіра. Правда, історики досі не знайшли жодних підтверджень цього.
Починаючи з квітня на балконі, що є однією з головних визначних пам'яток міста, можна буде відсвяткувати укладення шлюбу. Коштуватиме це недешево: 770 доларів для жителів Верони і близько 1300 доларів — для решти. Влада пояснює різницю у вартості тим, що для приїжджих потрібна додаткова документація для оформлення оренди. За словами офіційних осіб, вони бажають перетворити своє місто на ідеальне місце для кохання та весіль. Звісно, якщо молодята не забобонні, адже безсмертна п'єса Шекспіра закінчується трагічно.
Більше того, лондонська поліція вважає, що постановка «Ромео і Джульєтти» прославляє жорстокість і насильство. Режисерові шекспірівського театру «Глобус» навіть довелося поспілкуватися з керівниками міської поліції з приводу гучних злочинів, скоєних останнім часом у Британії молодими людьми за допомогою ножа. Висловлюється думка, що до тих злочинів призвів романтичний ореол навколо холодної зброї.

СТУПІНЬ МАГІСТРА З «BEATLES»
Університет Ліверпуля повідомив про введення в програму нового курсу, за яким можна отримати ступінь магістра. На сайті навчального закладу зазначено, що курс «Beatles», популярна музика і суспільство» складається з чотирьох модулів, розрахованих на дванадцять тижнів. По закінченні курсу студент зобов'язаний захистити дисертацію, повідомляє Reuters.
«Про «Beatles» написано понад вісім тисяч книжок, але жодних серйозних наукових досліджень не провадилося,— сказав Майкл Броккен, старший викладач популярної музики в університеті.— Ми готові це виправити».
«Де, як не в Ліверпулі, потрібно вивчати «Beatles»? — наголошує викладач.— І час тепер якнайкращий — 40 років після розпаду групи».
За словами вчителя, цей курс вже привернув неабияку увагу і в країні, і за кордоном. Зокрема, бажання вивчати творчість ліверпулської четвірки вже виявили студенти зі США.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ