СПОРТ

ГОМЕСА ПРОЙДЕНО. ВАЛУЄВ НАСТУПНИЙ?
Шанувальники боксу з нетерпінням очікували на поєдинок між Віталієм Кличком і Хуаном Карлосом Гомесом. На жаль, великого протистояння не відбулося. Гомеса у бою проти «Залізного кулака» по-справжньому вистачило лише на чотири раунди.

Експерти сходилися в одному — сильною стороною Гомеса мала стати швидкість ударів. Крім того, кубинець є лівшою та мав ще зайвий сантиметр розмаху рук. Про переваги Віталія відомо давно — досвід, техніка, зріст, вага і мужність. Саме «велике серце» Віталія зробило з нього чемпіона, який не зазнав жодної «чистої» поразки протягом кар’єри (програші Бірду і Льюїсу сталися через травми українця) та зміг повернутися після чотирьох років без боксу і стати чемпіоном.
Перший раунд боксери розпочали з активної розвідки джебами. Гомес виглядав жвавішим за Кличка, але усі його намагання влучити в українця були невдалими. Раунд завершився без жодного сильного удару з боку обох боксерів. Варто зазначити, що кубинець працював у стійці з високо піднятими руками, особливо правою, заважаючи Віталію проводити джеби. Починаючи з другого періоду Кличко опустив руки у традиційну для себе відкриту стійку. З другого до четвертого раунду картина бою не змінювалася — Гомес працював активніше, а Віталій більше проводив переважно правими прямими.
Кубинському боксерові також удалося кілька разів провести ліві прямі. У третьому раунді Гомес почав «в’язати» руки Кличка та йти у клінчі. Четвертий відрізок бою вперше похитнув претендента — після класичної прямої двійки у голову Гомеса підвели ноги, а Віталій почав активно працювати правим аперкотом. До цього часу Хуан Карлос отримав серйозне розсічення над правим оком, яке все більше затягувала гематома, а Кличку лікарі замащували розсічення голови.
Починаючи з п’ятого раунду перевага Кличка була беззаперечною — джеби та праві прямі українця раз по раз знаходили голову суперника. В шостому раунді суперники обмінялися правим і лівим прямими ударами, а наприкінці Віталій завдав відчутної двійки. Кубинець відповів у наступному раунді — Кличко пропустив бічний зліва, але реабілітувався двома швидкими прямими у відповідь. Наступна вдала атака українця відправила Гомеса у нокдаун, Віталій кинувся добивати суперника, але тому вдалося «дожити» до кінця раунду. Цікаво, що після нокдауну відбувся кумедний епізод — Гомес тікав, розвертаючись спиною і, перечепившись ногами, потягнув за собою на ринг Кличка... Восьмий раунд чемпіон упевнено розпочав першим номером, однак обидва суперники виглядали стомленими та взяли паузу на відпочинок. Лише перед гонгом Кличко провів швидку двійку, але добити не встиг. У дев’ятому раунді рефері Деніел ван де Віл зняв очко з українця за удар головою, що розсердило Кличка. Віталій відразу пішов в атаку — Гомес у нокдауні, добивання у кілька серій — і суддя спиняє бій.
Кубинець Хуан Карлос Гомес після завершення бою визнав закономірність перемоги українця: «Я зробив усе можливе. Віталій прагнув нокаутувати мене в першому раунді, але в нього це не вийшло. Він — великий чемпіон і провів відмінний бій. Сьогодні я розраховував, що вистою всі 12 раундів, але не вийшло. Проте я отримав безцінний досвід. Я люблю бокс, якщо Віталій захоче знову зустрітися зі мною, не відмовлюся».
Віталій Кличко після двобою віддав належне суперникові. «Гомес — боксер світового рівня. Саме тому я радий, що мені вдалося перемогти такого суперника технічним нокаутом». Віталій знову наголосив, що його найближчою метою є бій проти росіянина Миколи Валуєва. «Валуєв володіє єдиним поясом у надважкій вазі, що не належить нашій родині, тому я хочу битися з ним»,— сказав український чемпіон.
також у паперовій версії читайте:
  • КУБОК УЄФА: ПОДВІЙНИЙ ШАНС
  • ФОРСУВАННЯ «ВОРСКЛИ»
  • «ВОВКИ» ПРОҐАВИЛИ ФІНАЛ