РОЗМАЇТТЯ

КІНОСТРІЧКИ, ЩО СПОНУКАЮТЬ ДО МАНДРІВОК
Туристичний сайт Expedia опублікував рейтинг з десяти кінофільмів, що спонукають туристів вирушати в дорогу. Перше місце дісталося володареві восьми «Оскарів» — фільму «Мільйонер з нетрів», який сприяв популяризації індійського міста Мумбаї, повідомляє 4post.com.ua.

Друге місце посіло місто Кіото в Японії завдяки стрічці «Мемуари гейші» (2005). Третє — картина «Щоденники мотоцикліста» (2004), у якій можна побачити відразу кілька країн Південної Америки.
Четверте місце виборола завершальна частина кінотрилогії — стрічка «Володар перснів: Повернення короля» (2003), яка привернула увагу толкієністів до Нової Зеландії. Після демонстрації фільму «Хоробре серце» (1995) набули популярності різні райони Шотландії.
Шостою стала картина «Дракула Брема Стокера» (1992), яку знімали в Трансильванії (Румунія). Далі за списком — фільм «Тельма і Луїза» (1991), що презентує різні частини Америки; комедія «Кімната з краєвидом» (1986 рік) і стрічка, поставлена за мотивами автобіографічного роману Карен Бліксен «З Африки» (1985). Завершує рейтинг кінокартина «Звуки музики» (1965), знята у справжньому будинку фон Траппів в Зальцбурзі (Австрія), який відтоді незмінно вабить до себе туристів.
За словами менеджера австралійського відділення сайту, кожен з цих фільмів будить у глядача почуття, що місце подій є вельми екзотичним, і буквально надихає на поїздку. Мандрівникам подобається порівнювати кіноваріант якихось куточків планети з тим, що є насправді.

ТЕРИТОРІЯ БЕЗ ПОЦІЛУНКІВ
На залізничній станції Воррингтонський Причал у графстві Чешир у Великій Британії встановили знаки «не цілуватися», які закликають закоханих утримуватися від пристрастних виявів почуттів на пероні, повідомляє РБК-Україна.
Пасажирка, 38-річна Рут Сержент, яка з цієї станції їздить до Манчестера, каже: «Це смішно. Я не бачу необхідності в території «без поцілунків». Без сумніву, люди мають право прощатися, як їм заманеться».
Установлення таких знаків профінансували з суми 650 тис. фунтів стерлінгів, асигнованої на розвиток станції компаніями «Virgin Trains», «Network Rail», Північно-західним регіональним агентством з розвитку і департаментом транспорту.
Автор ідеї Колін Деніелс, керівник Воррингтонської торгової палати, стверджує: «Знаки, можливо, здаються легковажними, але мають велике значення». Яке саме, уточнює представник «Virgin»: «Так ми намагаємося сказати людям, щоб вони не надто затримувалися на платформі».
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ