СПОРТ

РЕПЕТИЦІЯ ПЕРЕД КУБКОМ
Після зимової перерви поновилися матчі чемпіонату України з футболу у Прем'єр-лізі. Центральний поєдинок цього туру відбувся у Харкові, де грали місцевий «Металіст» і київське «Динамо».

Вдалий виступ «Металіста» та «Динамо» у Кубку УЄФА призвів до того, що ці дві команди за три тижні мають зіграти між собою три матчі. Один у межах 18-го туру чемпіонату України і два у 1/8 фіналу Кубка УЄФА. Команди розпочинали свою дуель матчем Прем'єр-ліги. До цієї зустрічі на чолі таблиці було київське «Динамо», а «Металіст» йшов другим.
Матч розпочався боротьбою в середині поля. Перший удар відбувся на шостій хвилині, коли нападник господарів Коельо пробив у руки Богушу. Після цього динамівці притисли господарів до їхніх воріт. Спочатку Кравець виходив сам на сам із воротарем харків'ян Горяїновим, але голкіпер залишив воротарський майданчик і завадив Артему влучно пробити. На 16-й хвилині рахунок було відкрито. Алієв пробив зі штрафного, і м'яч вийшов на кутовий, після подачі якого Михалик забив гол. Горяїнов м'яч дістав, але вже за лінією воріт. За суперечку з арбітром щодо правильності взяття воріт жовту картку отримав Ганчарчик. Після цього кияни відійшли до своїх воріт і діяли на контратаках. У харків'ян у першому таймі можна пригадати лише небезпечний навіс зі штрафного, після якого м'яч кулаками відбив Богуш, а також не призначений пенальті у ворота «Динамо». За хвилину до завершення першої половини гри Едмар отримав м'яч у штрафному майданчику гостей і впав після дотику з боку Вукоєвічем. Господарям здалося, що було порушення правил, але свисток арбітра промовчав. Розпочалася штовханина, але це на рішення Годуляна не вплинуло.
Другий тайм «Металіст» розпочав потужно. За перші п'ять хвилин небезпечно пробив Коельо, а потім була небезпечна прострільна передача у виконанні Едмара, але ніхто з нападників «жовто-синіх» не зміг переправити м'яч у ворота. Цей натиск завершився вилученням... у складі «Металіста». Від воріт динамівці відправили м'яч на половину поля харків'ян, а там Кравець поборовся з Папою Гуйє і захисник харків'ян порушив правила. Годулян розцінив це порушення як фол останньої надії й показав захисникові червону картку. Гравці господарів спробували опротестувати це рішення, але в підсумку їм нічого не залишалося, як продовжувати матч удесятьох. Однак варто зазначити, що господарі боролися до останніх хвилин матчу. Навіть після другого пропущеного м'яча, коли Кравець вийшов віч-на-віч з Горяїновим і переграв того, харків'яни не опустили руки і продовжували атакувати. Було кілька небезпечних ударів, але у підсумку матч завершився перемогою киян, які відірвалися від «Металіста» на дев'ять очок.
Мирон Маркевич, головний тренер «Металіста»:
— Наші футболісти — професіонали, тому не бачу особливої проблеми, чому вони мають після цього матчу знаходитися у психологічній ямі. Попереду у нас гра з ФК «Львів», сподіваюся, гравці належно налаштуються на неї. Треба рухатися вперед, немає сенсу озиратися назад. Ця гра закінчилася. У нас були певні проблеми зі складом. Олійник грати не міг, а Девіч, на жаль, захворів. Ми практично грали без нападу. Ось і результат. Один Жажа нічого не зміг зробити. Рівна гра, але «Динамо» використало свої напівмоменти.
Юрій Сьомін, головний тренер «Динамо»:
— Матч був напружений і рівний. Після першого забитого м'яча нам стало трохи легше, бо «Металіст» розкрився і в нас з'явилося чимало вільного простору, який добре використовували Мілевський і Кравець. Жодних секретів перед матчами Кубка УЄФА у нас немає, ми один одного добре знаємо. Усе залежатиме від конкретного дня, підготовки і фізичного стану.

Результати матчів 18-го туру:
«Металург» (Донецьк) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 1:1
Голи: 1:0 — Даниловський (56), 1:1 — Костишин (81)
«Металург» (Запоріжжя) — «Зоря» (Луганськ) — 2:1
Голи: 0:1 — Джіхані (30), 1:1 — Силюк (45), 2:1 — Невмивака (90+3)
«Ворскла» (Полтава) — «Таврія» (Сімферополь) — 1:0
Гол: 1:0 — Бойко (56)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — ФК «Львів» — 1:1
Голи: 0:1 — Ільків (9), 1:1 — Лисицький (47)
«Арсенал» (Київ) — ФК «Харків» — 1:0
Гол: 1:0 — Мазілу (12)
«Карпати» (Львів) — «Чорноморець» (Одеса) — 3:0
Голи: 1:0 — Кузнєцов (16), 2:0— Кузнєцов (68), 3:0 — Кожанов (79)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Шахтар» (Донецьк) — 1:2
Голи: 0:1 — Гай (22), 1:1 — Кашевський (52), 1:2 — Срна (82)
«Металіст» (Харків) — «Динамо» (Київ) — 0:2
Голи: 0:1 — Михалик (16), 0:2— Кравець (69)
також у паперовій версії читайте:
  • КУБОК УЄФА: БУДЕ УКРАЇНСЬКЕ ДЕРБІ!
  • НАГОРОДИ ДЛЯ ГЕРОЇВ
  • «ЗОЛОТО» НА ДЕСЕРТ
  • «КИЇВ» — У ЧВЕРТЬФІНАЛІ