БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

ЗАМІНА АНТИБІОТИКАМ
Олія, що міститься в траві орегано (материнці), здатна знищувати інфекції, зокрема смертельні, краще за антибіотики.

Британські вчені з'ясували, що рослина орегано, котра зазвичай використовується як прянощі під час приготування їжі, бореться з багатьма важкими інфекціями ефективніше за такі антибіотики, як пеніцилін і стрептоміцин.
Фахівці з університету Західної Англії в Брістолі разом з індійськими колегами виявили, що в олії орегано міститься речовина карвакрол, завдяки якій трава має сильні антигрибкові й антибактеріальні властивості. Так, карвакрол може бути антисептиком для води, тобто вбивати паразитів, які спричиняють порушення функцій кишківника, лікувати грибкові інфекції, такі як кандида (причина молочниці), а також знищувати метицилін (резистентний золотистий стафілокок) — смертоносну бактерію, яка часто зустрічається у медустановах.
Карвакрол за своєю дією виявився набагато сильнішим 18 антибактеріальних препаратів, із якими його порівнювали вчені. За словами дослідників, з олії орегано можна виготовляти антисептичний спрей для знищення золотистого стафілокока в лікарнях. Крім того, фахівці розглядають можливість використання олії цієї рослини для розробки дезінфікуючих пральних порошків.
У свою чергу, канадські вчені вважають, що в майбутньому антибіотики можуть бути замінені супер-антитілами, для яких не буде перешкодою клітинна стінка, котрі зможуть проникати всередину клітин і знищувати там хвороботворні бактерії, віруси і токсини. Вони випробовують технологію модифікації антитіл, яка дає їм змогу вільно проникати в клітини і полишати їх.
Розповідаючи про технологію, яку розробляють у компанії, її президент Чарльз Морган зазначив: «Більшість значущих цілей для хвороби знаходяться усередині клітин». Очікується, що такі супер-антитіла будуть більш специфічними щодо вірусів і бактерій, ніж традиційні антимікробні препарати, а також менш токсичними.
На думку авторів, у технології може бути й інше застосування. В експерименті їм удалося створити білок, який проникав усередину лейкоцитів, блокував активність одного з ферментів, який спричиняє апоптоз — програмовану загибель клітин. Таким чином, супер-антитіла зможуть допомогти і при багатьох захворюваннях із таким механізмом пошкодження, наприклад, при інфаркті та інсульті.
також у паперовій версії читайте:
  • ЯК УБЕРЕГТИСЯ ВІД ІНФАРКТУ?
  • «ТРИ КИТИ» МОЛОДОСТІ
  • РОЗМИНКА ПРОТИ ДІАБЕТУ