ЩО? ДЕ? КОЛИ?

УПЕРШЕ ЗА ЧОТИРИ РОКИ
У Чернігові під головуванням президентів України і Білорусі Віктора Ющенка і Олександра Лукашенка відбулись українсько-білоруські переговори в розширеному колі.
Віктор Ющенко високо оцінив нинішній рівень двосторонніх відносин з Білоруссю і висловив задоволення динамікою їхнього розвитку, зазначивши, що хотів би бачити розбудову цих взаємин ще більш успішною.


Олександр Лукашенко у відповідь відзначив високий рівень довіри між двома сторонами і повідомив, що під час зустрічі було обговорене питання українсько-білоруської співпраці в енергетичній сфері. При цьому він висловив сподівання, що Україна постачатиме Білорусі електроенергію.
Президент також подякував В. Ющенку за постійну колосальну підтримку Білорусі на всіх рівнях спілкування з європейськими й американськими партнерами. Загалом він оцінив свій нинішній візит до України як дуже важливий і продуктивний.
Учасники зустрічі обговорили також спільні проекти з країнами-сусідами, зокрема державами Балтії і з Польщею.


АКТУ ЗЛУКИ — 90
Президент Віктор Ющенко у День Соборності України закликав співвітчизників до єдності навколо рідної держави.

Як повідомили у прес-службі глави держави, про це він сказав у своїй промові в Будинку вчителя під час урочистих заходів з нагоди 90-ї річниці об`єднання України в єдину державу — проголошення Акта Злуки.
«Значення цієї події, безумовно, виходить за межі політичних, часових і навіть географічних обставин 1919 року. Вона стала для України вічною цінністю. Цей день — знак. Цей день — символ. Символ соборності, єдності, здатності українців до консолідації, до праці і битви за власну державу»,— наголосив Віктор Ющенко.
«Як єдина нація, ми маємо покласти край будь-яким штучним внутрішнім поділам і непорозумінням. Українська держава постала на споконвічних етнічних українських територіях. Наша національна єдність, безумовно, жива й активна. Лише рідна держава, її єдність, усвідомлення того, що національний суверенітет і соборність вищі понад усе,— є запорукою повнокровного, безпечного існування нашого народу»,— вважає Президент.
також у паперовій версії читайте:
  • ТИМОШЕНКО ОБУРЕНА
  • СУДНОВЛАСНИК «ФАЇНИ» ЙДЕ НА ПОСТУПКИ
  • ІЗРАЇЛЬ: ОПЕРАЦІЮ ЗАВЕРШЕНО
  • БАРАК ОБАМА СКЛАВ ПРИСЯГУ