Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Вересень 2018 13:03

Вчені навчилися перетворювати будь-яку групу крові на універсальну

Rate this item
(0 votes)

Науковці з Університету Британської Колумбії розробили методику трансформації будьякої крові у першу групу, яка підходить для переливання всім пацієнтам. Про це пише канадський суспільний мовник СВС News.
«Біохімік Стівен Візерс видобув із бактерій кишечника людини 20 тисяч різноманітних зразків ДНК та виявив, що деякі з них здатні виробляти ензими, спроможні трансформувати кров», — ідеться у матеріалі.
За його словами, застосування цих бактерій дозволяє змінювати групу крові людини у 30 разів швидше, ніж відомі нині способи.

«Візерс вважає, що його успіх пов’язаний із новими технологіями метагеноміки, недоступними його попередникам.
Ці технології дозволили йому вирощувати та досліджувати бактерії кишечника у великих кількостях. Завдяки цьому він зміг розшукати мікроорганізми, які найкраще підходили для цього завдання», — запевняє CBC News.
Однак до початку практичного застосування нового методу пройде ще багато часу, оскільки він потребує детальнішого дослідження. «Аби метод трансформації крові вийшов за межі лабораторії, потрібен час. Щоб дозволити використовувати трансформовану кров у переливанні, слід провести значні дослідження», — підсумовується у статті.
Додамо, що в усьому світі відчувається нестача донорської крові рідкісної І групи, тож новий метод потенційно дозволить урятувати багато життів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».